Suomalaisurheilijoille leirilltä söpöjä muistoja - "saako näitä ottaa syliin?" - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Suomalaisurheilijoille söpöjä muistoja - "saako näitä ottaa syliin?"

Joukko suomalaisia yleisurheilijoita on leireillyt viime viikot Potschefstroomin yliopiston urheilukeskuksessa Etelä-Afrikassa.

Eemeli Salomäki ja kumppanit pääsivät tekemään tuttavuutta leijonien kanssa.

13.12.2011 20:47

Syksyn leirillä urheilijat pyrkivät aikaistamaan harjoituskauden rakennetta, koska Helsingin Euroopan mestaruuskilpailut järjestetään jo kilpailukauden alkupuolella, kesä-heinäkuun vaihteessa. Helsingin kisojen jälkeen yleisurheilijoilla on viitisen viikkoa aikaa viritellä kuntoaan Lontoon olympialaisiin.

Etelä-Afrikassa yleisurheilijoiden mieluisin vapaa-ajan viihdenumero on ollut vierailu Potchefstroomin lähistöllä sijaitsevalla villieläinfarmilla. Farmilla oli tilaisuus helliä leijonanpentuja, eivätkä seiväshyppääjät Eemeli Salomäki ja Jere Bergius tai estejuoksijat Joonas Harjamäki ja Janne Ukonmaanaho epäröineet leijonahäkissä.

Ensimmäisenä häkkiin säntäsi Salomäki, kun eläintenhoitaja raotti häkin ovea. Salomäki meni arkailematta rapsuttelemaan pienimpiä, kaksikuukautisia leijonia.

- Hei nää on upeita, saako näitä ottaa syliin, Salomäki uteli leijonia rapsutellen.

Salomäen käsivarsilta pennut kiersivät sylistä toiseen. Pennuista vanhin, nelikuukautinen uros, oli jo niin painava, että kannattelu oli hieman työlästä. Urospentu myös tuskastui ensimmäisenä innostuneiden suomalaisten halailuun ja ärisi hieman tyytymättömän oloisena.

Eläintenhoitaja joutui jo hieman varoittelemaan Joonas Harjamäkeä, kun tämä pääsi vuorollaan kokeilemaan isoimman pennun painoa. Olihan pikajuoksija Jonathan Åstrand saanut leijonan tassusta naarmut käsivarteensa pari viikkoa aikaisemmin tapahtuneella vierailulla.

- Huomasin kyllä hoitajan varoitukset, mutta eiväthän leijonat olleet ollenkaan aggressiivisia. En epäröinyt yhtään, Harjamäki totesi.

- Oli mielenkiintoista huomata, etteivät leijonan karvat ole lainkaan kuin kissalla. Leijonan karva on paljon karheampaa ja takkuista, Harjamäki kertoi.

Joonas Harjamäki poseerasi leijonan kanssa hymyssä suin.

Jere Bergius paijaili luottavaisena leijonapentua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?