Keihäänheitto: Fatima Whitbreadilla karmea lapsuus - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Ex-keihäsmestarilla karmea lapsuus: raiskattiin teininä - äiti piti puukkoa kaulalla

Keihäänheiton maailmanmestaruutta vuonna 1987 juhlinut Fatima Whitbread raivasi tiensä yleisurheilun huipulle sokeraavan järkyttävistä taustoistaan huolimatta.

Fatima Whitbread.­

17.11.2011 11:19

Brittiheittäjä nousi Rooman MM-kisoissa korkeimmalle korokkeelle vuonna 1987 samoissa kisoissa, joissa Seppo Räty kiskaisi itsensä maailmanmestariksi.

Whitbreadin urheilu-ura ja elämä on todellinen selviytymistarina. Moni yhtä karmeissa oloissa kasvanut olisi murtunut - mutta ei nyt 50-vuotias Whitbread.

Lontoossa syntynyt Fatima hylättiin heti lapsena, kun hänen äitinsä jätti vauvan asuntoonsa. Naapurit löysivät ja pelastivat aliravitsemuksesta kärsineen Fatiman turvaan muutaman päivän päästä. Pientä Fatimaa odotti neljän kuukauden hoitojakso sairaalassa, ennen kuin alkoi 14 vuotta jatkunut lastenkotikierre.

Vauvan hylkääminen oli kuitenkin vasta esimakua karmeuksista, joita biologinen äiti Fatimalle vuosien varrella aiheutti. Kun Fatima oli 13-vuotias ja katkonainen kontakti äitiin oli jollakin tapaa olemassa, äidin miesystävä raiskasi Fatiman äidin silmien alla.

Brittilehti Daily Mailin mukaan äiti oli jopa osallisena raiskauksessa. Hän piti puukkoa apua huutaneen tyttärensä kaulalla ja käski olemaan hiljaa.

Myöhemmin Fatima on kuvaillut lapsuuttaan painajaiseksi, mutta hänen tarinallaan on ollut lähtökohtiin nähden iloinen loppupuolisko. Fatima sai kuin saikin elämänsä raiteilleen, löysi keihäänheiton ja keskitti tarmonsa siihen.

Urheilusta tuli Fatimalle eräänlainen pelastusrengas, joka kantoi yli kipeiden muistojen. Whitbreadista tuli ME-nainen vuonna 1986 (tulos 77,44) ja maailmanmestari vuotta myöhemmin. MM-menestyksen lisäksi hänen palkintokaapissaan komeilee myös kaksi olympiamitalia.

Nyt, 50-vuotiaana, Whitbread on palannut briteissä lehtien sivuille. Ex-tähti on mukana tosi-tv-ohjelmassa I'm A Celebrity Jungle, jossa julkkikset seikkailevat viidakon uumenissa.

Lähde: Daily Mail

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?