Yleisurheilun MM-kisoissa kaksi käryä - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Yleisurheilun MM-kisoissa kaksi käryä

Yleisurheilun MM-kilpailut Etelä-Korean Daegussa eivät välttyneet noloilta tapauksilta. Isäntämaan Lim Hee-nam jäi kiinni kielletyistä aineista.

4.11.2011 15:29

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF ilmoitti tänään Monacossa, että kaksi urheilijaa on jäänyt kiinni kielletyistä aineista kaksi kuukautta sitten käydyissä yleisurheilun MM-kilpailuissa.

Portugalilainen naisestejuoksija Sara Moreira ja etelä-korealainen miespikajuoksija Lim Hee-nam antoivat kiellettyä stimulanttia methylexamiinia sisältäneen virtsanäytteen. Kummankin urheilijan B-näytekin on tutkittu ja kaksikkoa odottaa kilpailukielto.

Mitali- tai pistesijoituksiin hylkäykset eivät vaikuta, sillä Moreira oli 3000 metrin esteissä vasta kahdestoista. Lim puolestaan juoksi isäntämaan pikaviestijoukkueessa, joka ei selviytynyt jatkoon edes alkueristä.

Daegussa tehtiin yhteensä 468 virtsatestiä ja vain nämä kaksi ovat jääneet kiinni. Tämän lisäksi IAAF keräsi ennätyksellisen 1849 urheilijan verinäytteet, jotka on lähetetty Sveitsin Lausanneen lisätutkimuksia varten. Näissä tutkimuksissa etsitään mm. EPO- ja kasvuhormoneja käyttäneitä urheilijoita.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?