Antti Ruuskanen: En tunne olevani musta lammas - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Ruuskanen: En tunne olevani musta lammas

Kun suupielet ovat ylöspäin eikä "silmä luppase", Antti Ruuskanen on voiton puolella keihäänheiton karsintakilpailussa.

Antti Ruuskanen ja Jarmo Mäkelä hymyilivät valinakohusta huolimatta.

30.8.2011 21:47

Pielaveteläinen tuli Daeguun vasta viime torstaina, ja Aasian aika alkaa jo tuntua omalta.

Ruuskanen tietää hyvin, että MM-valinnan vieminen Urheilun oikeusturvalautakuntaan kasvattaa painetta finaaliin pääsemiseksi. Jos hän ei yllä torstain karsinnasta 12 parhaan joukkoon, Suomessa alkaa säälimätön jankutus siitä, olisiko Sampo Lehtola ollut häntä parempi valinta.

- Yitän olla ottamatta ylimääräistä painetta. Kyllä minä parhaani teen, sanoi Antti Ruuskanen, joka sai jo kotimaassa kivaa ja ikävää palautetta MM-valintakuviosta.

- Täällä en ole lukenut lehtiä enkä avannut edes sähköpostia, Ruuskanen valotti tiedotuspimentoaan.

Ruuskanen keskittyy Daegun kisojen ajan vain heittämiseen. Palaveri Urheiluliiton valmennusjohdon kanssa odottaa normaaliin tapaan kauden päätyttyä, eikä valintoja ole enää vatvottu kisakylässä MM-joukkueen keskuudessa.

- Ei ole ollut tunne, että olisin musta lammas. Paljon on oltu juttusilla ja vietetty aikaa yhdessä, Tero Pitkämäen kämppäkaverina asuva Ruuskanen kertoi.  

Paremmin tukijalan päälle

Ruuskanen, 27, on heittänyt kauden kahdeksassa kisassaan neljästi yli 80 metriä. Kesän paras heitto kantoi 82,29 Lapinlahden Eliittikisoissa.

Vielä keväällä Ruuskasen mielessä olivat aivan muut metrilukemat, mutta takapainoiseksi lopussa jäävä vauhtijuoksu on syönyt metrejä. Asentovirheen takia heiton vetovaihe on hidastunut.

Ruuskanen ja hänen valmentajansa Aki Parviainen yrittivät korjata vauhtia kotimaassa keihäsjuoksuharjoitteilla.

- Harjoituksilla haettiin sitä, että pysyn paremmin pystyssä ja saan tukijalan nopeammin maahan. Sen näkee sitten, onko se juurtunut tuonne takaraivoon, Ruuskanen ennakoi.

Hänen on finaaliin päästäkseen kyettävä lähelle kauden parastaan, vaikka karsintarajan 82,5 metrin ylitystä ei välttämättä tarvita.

- Tavoite on saada kauden parhaat heitot täällä, Ruuskanen muistutti. Tavoite on huippu-urheilijalle itsestään selvä: olla parhaimmillaan parhaimmillaan kauden päätapahtumassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?