Usain Bolt kokoaa itseään 200 metrille - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Bolt kokoaa itseään 200 metrille

Usain Boltin katse on käänetty 200 metrille.

Julkaistu: 29.8.2011 22:51

Maailman tunnetuin yleisurheilija Usain Bolt aikoo painaa 100 metrin MM-finaalin virheensä nopeasti taka-alalle ja keskittyy Daegussa jäljellä oleviin lajeihin.

Jamaikalainen aloittaa 200 metrin MM-voittonsa puolustamisen perjantaina ja juoksee kisojen päätöspäivänä sunnuntaina 4x100 metrillä.

Boltin vilppilähtö satasen finaalissa nostatti enemmän kohua kuin yksikään loppuun asti viety kisasuoritus Daegun stadionilla. Juoksija itse painotti, ettei aio jäädä kieriskelemään itsesäälissä.

- Ei ole mitään järkeä vatvoa menneitä. Minulla on muutama päivä aikaa koota itseni ja valmistautua 200 metrille, Bolt korosti maanantaina tiedotteessaan.  

Kunto ajoittui MM-kisoihin

  Vaikka 25-vuotias Bolt ei ole tänä vuonna loistanut samalla tavalla kuin Pekingin olympiavuonna (satasen ME 9,69) tai Berliinin MM-kisojen aikaan (uusi ME 9,58), hän tuntee olevansa Daegussa kauden parhaassa kunnossaan.

Kahdensadan metrin lisäksi hänellä on puolustettavanaan pikaviestin mestaruus. Jamaikan joukkueessa juossee myös satasen tuore MM-voittaja Yohan Blake.

Blake on Boltin maanmies ja harjoituskaveri, mikä lievitti liian nopeaan reaktioon langenneen mestarin pettymystä.

- Tottakai olen äärettömän pettynyt, etten pystynyt puolustamaan satasen voittoani. Tunne oli hyvä alkueristä lähtien ja olin valmis juoksemaan kovaa finaalissa. Tein paljon töitä päästäkseni kuntoon näihin kisoihin, Bolt tilitti.

Hän ei halua kyseenalaistaa Kansainvälisen yleisurheiluliiton vilppilähtösääntöä, joka tuli voimaan viime kaudella.

Daegussa sääntö on ensi kertaa maailmanlaajuisten aikuisten arvokilpailujen testissä, sillä viime kaudella kisattiin vain maanosien mestaruuskilpailut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?