Yleisurheilu: Antti Ruuskanen ja Ari Mannio suosikkeja Kalevan Kisojen keihäsfinaalissa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Ratkeaako keihäskulta näiden kahden kesken?

Kylkivaivan selättänyt Antti Ruuskanen povaa vaisun keihäskesän piristykseksi hyvätasoista taistoa Suomen mestaruudesta.

Antti Ruuskanen povaa kovaa keihäskisaa Turkuun.

6.8.2011 17:13

Antti Ruuskanen odottaa myös hyvää kisaa MM-kisapaikoista Turun Kalevan kisoissa sunnuntaina. Ruuskanen on Ari Mannion ohella finaalin suosikki.

- Hyvä kisa saadaan varmasti aikaan, jos ei sada kaatamalla, Ruuskanen arvioi karsinnan jälkeen.

Ruuskanen osoitti lauantaina olevansa valmis tekemään tulosta myös vaikeissa oloissa. Sadekuuron ja vastatuulen keskellä pielavetinen sivalsi ensimmäisellä heitollaan 82,21. Sitä paremmin hän on tänä kesänä heittänyt vain reilu viikko sitten Lapinlahdella, jossa hän kiskaisi 82,29.

- Tero (Järvenpää) heitti minulle mukavan tavoitteen, ja pääsin rennosti repäisemään, kun on paikat kunnossa, Ruuskanen kertasi karsintaa. Järvenpää pyyhkäisi ennen Ruuskasta kesän parhaansa 78,23 ja oli karsintakilpailun kakkonen.

Ruuskasen mukaan heittovire oli terävämpi kuin kertaakaan tänä kesänä.

- Ihan selvästi paras, kun ei tarvinnut jännitellä kylkeä, Ruuskanen totesi.

Ruuskasta valmentava Aki Parviainen kuvaili suojattinsa kiskaisua "perusvarmaksi karsintaheitoksi". Nappiheitto finaalissa vaatisi pientä teknistä viilausta.

- Ruuskasen heitto on vielä hieman takapainoinen. Jos hän saisi nopeutettua tukijalan törmäystä, vedosta tulisi pidempi, Parviainen ruoti.  

Järvenpää hakee yllätystä

  Olkapääleikkauksen jälkeen paluuta lajin kansainväliselle tasolle rakentava Järvenpää heitti puolitoista viikkoa sitten Lapinlahdella 76,21. Turussa kesän paras tulos koheni reilut kaksi metriä. Finaaliin Järvenpää lähtee haastajana.

- En ole heittänyt 80 metriä, minulla ei ole MM-kisojen tulosrajaa, joten finaalissa olen takana vaaniva ahma. En oikein itsekään tiedä miten hyvin keihäs voi lentää, olen heittänyt niin huonosti tänä kesänä, Järvenpää tuumi.

- Heittopaikka on älyttömän hyvä. Se toi todella nopeasti tällaista "lihavaakin" miestä.

Järvenpään hyvä heittovire kaivettiin esiin levolla.

- Olen harjoitellut tosi kevyesti tämän viimeisen pariviikkoisen.  

Kärkikaksikko MM-kisoihin?

  Hiljattain sotilaiden maailmanmestaruuden voittanut Mannio oli karsinnan kolmas heitettyään 76,95.

- Treeneissä on tuntunut tosi hyvältä ja tuli tuollainen tuloskin tosi huonolla heitolla, Mannio arvioi karsintaa, jota hän piti uransa helpoimpana.

Finaalissa Mannio tavoittelee ensimmäistä Kalevan kisojen voittoaan. Heittäjän mukaan harjoittelun keventäminen ja kauden pääkilpailujen lähestyminen ovat tuoneet heittoon ja kroppaan lisää virtaa.

- Kauden parhaaseen on mahdollisuudet, sanoo Mannio, jonka kesän kärkinoteeraus on 83,57.

Suomen MM-joukkue nimetään ensi viikon lauantaina Lappeenrannan Eliittikisojen jälkeen. Lappeenrannassa katsastetaan vielä Tero Pitkämäen heittokunto. Kalevan kisojen finaalista joukkueeseen noussee kaksi parasta heittäjää, jos he ovat A-rajan rikkoneita.

Lajin kotimaisista kärkinimistä lauantainen karsinta teki tiukkaa vain viime kesän EM-edustaja Harri Haataiselle, joka oli seitsemäs tuloksellaan 73,55. Se syntyi kahden yliastutun jälkeen kolmannella heitolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?