Suomen mitalitoivo Jarkko Kinnunen ennätysvauhdissa ennen MM-kisoja - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Suomen mitalitoivo ennätysvauhdissa ennen MM-kisoja

Kävelijä Jarkko Kinnunen aikoo vielä loppukesän aikana panna ennätyksiään remonttiin.

Jarkko Kinnunen tähtää kärkisijoille Daegun MM-kisoissa.

1.8.2011 19:05

Kilpailukauden päätavoite, 3. syyskuuta käytävä Daegun MM-kisojen 50 kilometrin kilpailu häämöttää vielä kuukauden päässä. Tämän viikon torstaina Jalasjärven Jalaksen mies tavoittelee kuitenkin kovaa aikaa Turun Kalevan kisojen avauslajissa, 20 kilometrin "pikamatkalla".

- Aikaisempina vuosina olen tullut kisoihin suoraan vuoristosta, ja silloin on ollut vuoristorasitus päällä. Nyt on kiva kokeilla kahdellakympillä pitkästä aikaa hyvää aikaa. Oma ennätys pitäisi saada uudelle minuuttiluvulle, Jarkko Kinnunen kertoo.

Nykyinen ennätys 1.24.43 on peräisin viime kesältä. Kesäkuussa Kauhavan SM-maantiekävelyssä Kinnunen ennätti jo parantamaan 30 kilometrin ennätystään.

- Vain kuusi päivää kolmenkympin kisan jälkeen kävelin saman matkan harjoituksena. Tulos oli kuusi sekuntia hitaampi, mutta alhaisemmilla sykkeillä. Nyt on muutenkin mielettömän hyvä harjoitusjakso takana ja tässä on hyvä fiilis.  

Ennätysvauhti tavoitteena MM-matkalla

Vaikka Kinnunen tähtääkin Turun 20 kilometrillä ennätysparannukseen, koettaa hän samalla hyödyntää kilpailun harjoituksena MM-kisojen pitkää matkaa ajatellen.

-  Verryttelen enemmän, jotta kokonaiskilometrimäärä lähenee viittäkymppiä ja syöntipuolella teen tankkausta kuin ennen pidempääkin kisaa. Kalevan kisat on yksi neljästä kovemmasta harjoituksesta, joilla vähän vielä rassataan konetta, ennen kuin lähden kuun puolivälissä palautumaan Etelä-Koreaan.

Runsaan parin viikon sopeutumisjakso kisakaupungissa on tarpeen, sillä olosuhteet MM-kisoissa ovat kuumat ja kosteat. Kinnunen kokee, että kahden vuoden takainen viidenkympin ennätys 3.47.36 pitäisi joka tapauksessa panna uusiksi, olosuhteista riippumatta.

- Toki hirveän kuumankostea sää syö aikaa, mutta ennätysvauhdin pitäisi silti olla ihan mahdollista. Koen myös, että olen yksi niistä kävelijöistä, joilla on MM-kisoissa mahdollisuus taistella kärkisijoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?