Yleisurheilun Timanttiliigassa kovia tuloksia - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Yleisurheilun Timanttiliigassa kovia tuloksia

Yleisurheilun Timanttiliigassa Monacossa tehtailtiin perjantaina useita kauden kärkituloksia.

Kenian Brimim Kipruto jäi vain sadasosan päähän uudesta maailmanennätyksestä 3000 metrin juoksussa.­

23.7.2011 14:15

Yleisurheilun Timanttiliigan Monacon perjantai-iltana kisattu osakilpailu laittoi kauden kärkituloksia uuteen uskoon oikein urakalla. Miesten 3000 metrin juoksu nosti sykettä kisapaikalla ja kotikatsomoissa. Kenian Brimin Kiprop Kipruto jäi vain sadasosan päähän uudesta maailmanennätyksestä tuloksella 7.53,64.

Miesten 800 metrillä lajin maailmanennätysmies David Rudisha osoitti jälleen olevansa lajin hallitseva kuningas. Kenialainen kirjautti Monacossa kauden kärkiajan 1.42,61. Maanmies, Timanttiliigan rankingissa heti toisena Rudishan jälkeen oleva Asbel Kiprop oli erän toinen ajalla 1.43,15, joka on hänen henkilökohtainen ennätyksensä. Kärki oli muutoinkin erinomaisessa vauhdissa. Yhdysvaltain Nick Symmonds oli kolmas ajalla 1.43,83.

1500 metrin kisassa syntyi niin ikään tämän kauden kärkiaika, kun Kenian Silas Kiplagat juoksi tuloksen 3.30,47. Finaalissa nähtiin hienon kärkiajan ohella valitettava tapahtumasarja, kun kahden ranskalaisjuoksijan tunteet nousivat pintaan siinä määrin, että tilanne kärjistyi aina käsirysyksi asti. Mehdi Baalan ja Mahiedine Mekhissi Benabbadin välinen mittelö saatiin kuitenkin nopeasti rauhoittumaan kisajärjestäjien taholta.

Miesten 5000 metrin finaali jatkoi illan trendiä kauden kärkitulosten suhteen. Britannian Mohammad Farah kirjautti kauden kärkituloksen 12.53,11, joka on samalla Britannian ja Euroopan ennätys. Finaali oli todella kovatasoinen, sillä peräti seitsemän juoksijaa ylsivät alle kolmentoista minuutin. Toiseksi yltänyt Bernard Lagat teki tuloksellaan 12.53,60 Amerikan ennätyksen. Kolmanneksi yltänyt Isaiah Kiplangat Koech kirjautti hänkin kovan ajan, 12.54,18.   Bolt tiukoilla, mutta voitti  

Miesten satasen sileä oli ehdottomasti illan odotetuin tapahtuma. Maailmanennätysmies, Jamaikan Usain Bolt joutui yllättävän tiukoille, mutta voitti silti ajalla 9.88, joka on hänen kauden kärkiaikansa. Maanmies Nesta Carter antoi maailman nopeimmalle miehelle tiukkaakin tiukemman vastuksen, ollen toinen ajalla 9.90. Yhdysvaltain Michael Rodgers oli kolmas ajalla 9.96. Michael Frater täydensi Jamaikan kärkiryhmän tulemalla neljänneksi ajalla 10.01.

Miesten korkeushypyssä Ranskan Renaud Lavillenie oli jälleen vahvin. Ranskalaisen 5.90 on kauden kärkiaika. Saksan Malte Mohr oli toinen tuloksella 5.75. Monacon kilpailu oli Pekingin olympiavoittajalle, Australian Steven Hookerille kauden avauskisa. Hän oli kisan kahdeksas tuloksella 5.45.

Naisten pituushypyssä Yhdysvaltain Bittney Reese piti edelleen pintansa. Kuudes ja viimeinen yritys kantoi pisimmälle, 6.82. Toiseksi yltänyt Daria Klishina ponnisti tuloksella 6.79 kilpailun toiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?