Flunssa kaatoi estelupaus Sandra Erikssonin menestystoiveet - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Flunssa kaatoi estelupauksen menestystoiveet

IF Nykarlebynejdenin Sandra Erikssonin toiveet parin vuoden takaisen 22-vuotiaiden EM-menestyksen uusimisesta 3000 metrin esteissä Tshekin Ostravassa kaatuivat flunssaan.

Sandra Eriksson joutui pettymään sairastelun takia.

14.7.2011 16:48

 - En ollut varma edes, että juoksenko, mutta halusin yrittää, Sandra Eriksson totesi jäätyään torstain alkuerissä aikavertailussa 18:nneksi ajalla 10.33,76.

- Flunssa iski alkuviikossa ja se vei jaloista voiman. Läksin kuitenkin tekemään omaa juoksuani, erässään kahdeksanneksi sinnitellyt Eriksson totesi.

Aiemmin tällä kaudella sitkeän polvivaivan takia harjoitteluaan rukanneen Erikssonin, 22, urakkaa ei helpottanut se, että alkuerä juostiin 30 asteen paahtavassa helteessä.

- Täytyy katsoa ehdinkö nousta niin hyvään kuntoon, että voisin olla mukana MM-kisoissa, Eriksson totesi

Elo-syyskuun taitteen Daegun MM-kisojen B-tulosraja on 9.43,00. Toissa vuoden 22-vuotiaiden EM-nelosen ennätys on vuonna 2009 juostu 9.45,50.  

Korkeushyppääjät ja kiekkonaiset finaaliin

  Korkeushypyn karsinnassa Maiju Mattila meni lauantaiseen finaaliin ylitettyään 184. Hän oli kymmenes. Ennätystään 182 sivunnut Elina Smolander oli kahdestoista ja eteni hänkin loppukilpailuun. Mattila meni 182 kolmannellaan ja 184 toisellaan. Smolander ylitti 182 ensimmäisellään.

- Verryttelyssä hyppy kulki hyvin, mutta kilpailussa oli takkua. Kerrankin sain korjattua tekniikkavirhettä kilpailun aikana, kun onnistuin hakemaan alkuvauhtiin rentoutta, Mattila kertasi.

Smolander ei uskonut 182:n ylityksen riittävän finaalin, mutta yllättyi iloisesti, kun oli ensimmäinen tuon tuloksen hypännyt, joka mahtui loppukilpailuun.

- Hyvä hyppy se varmaan oli, vaikka jalkoja jo vähän heikotti, kun ei ollut auringolta varjoa missään. Akillesjännekin on aika kipeä, mutta kipu pysyi lääkkeillä poissa.

Naisten 400 metrin aidoissa Anniina Laitinen putosi jatkosta ajalla 60,98.

- Takasuoralla oli elämäni kovin vastatuuli. Kolme ekaa aitaa meni hyvin, sen jälkeen en tiedä kuinka askeleet menivät, 15:nneksi aikavertailussa sijoittunut Laitinen totesi.

Miesten 400 metrin aidoissa Petteri Monni oli alkueränsä kolmas ajalla 51,56 ja meni välieriin, jotka juostaan perjantaina.

- Loppu tuli hyvin, vaikka nuo viimeiset aitavälit menivät jotenkin pimeästi. 200 metrin kohdalla tuntui, että voimia on vielä hyvin, Monni totesi.

Naisten kiekon karsintakilpailussa Katri Hirvonen oli kymmenes (50,35) ja eteni perjantaiseen finaaliin, kuten myös 12:nneksi tuloksella 49,74 heittänyt Elina Mattila.

- Perusheittoja, Hirvonen totesi pyörivässä tuulessa käydystä kilpailusta

- Eka oli varovainen, toisella sain jo heiton. Kolmannessa oli yliyritystä, toisella parhaansa heittänyt Mattila totesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?