Yleisurheilu: Tero Pitkämäki jää pitkälle tauolle - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Tero Pitkämäki jää pitkälle tauolle

Tero Pitkämäki pitää kuukauden kilpailutauon.

Tero Pitkämäki.

30.6.2011 22:18

Pitkämäen ja hänen valmentajansa Hannu Kankaan mukaan alkukesän vaisujen tulosten syy on hermoston ylirasitustila, eli ylikunto.

- Ei se oikein mikään muukaan voi olla, pettynyt Pitkämäki totesi Lausannen torstaisen Timanttiliigan kisan jälkeen.

Pitkämäki avasi kauden Dohassa heittämällä 83,91 ja kiskaisi sitten Shanghaissa 85,33. Sen jälkeen tuloskäyrä on ollut laskeva.

- Aloin aavistella tätä jo Oslon kilpailussa, Pitkämäki muisteli kesäkuun alun kisaa, jossa hän heitti 80,22.

Kauden pohjanoteeraus 77,05 syntyi Kuortaneella juhannuksena, eikä torstaina Lausannessa kuudennen sijan 78,35 antanut viitteitä paremmasta.

- Ihan samanlaista räpeltämistä kuin Kuortaneella, Pitkämäki totesi heitoistaan.  

Mystinen juttu

Hermoston ylikuntotilan korjaamiseen on vain yksi lääke ja se on lepo. Pitkämäki kilpailee näillä näkymin seuraavan kerran vasta 29. heinäkuuta Tukholmassa. Siihen asti Pitkämäki koettaa levolla ja terävillä harjoituksilla kaivaa kuntoaan esille.

- Suunnitelmat on tehty. Viikko kerrallaan mennään ja katsotaan kuinka edistytään, Pitkämäki sanoo.

Pitkämäki ei ole aikuisiässä joutunut kamppailemaan ylikunto-ongelman kanssa.

- Se on mystinen juttu, vaikka aika kovaa tässä on kevään ja alkukesän aikana harjoiteltu. Se on varmaa, että harjoittelun puutteesta nämä ongelmat eivät johdu.

Sivutuleen heitetyn Lausannen kisan voitti toisen kilpailunsa nivusvamman tuoman tauon jälkeen heittänyt Andreas Thorkildsen. Voittoheitto syntyi ensimmäisellä ja kantoi komeat 88,19.

Kisan todellinen yllättäjä oli 38-vuotias venäläiskonkari Sergei Makarov, joka oli toinen 87,12 kantaneella heitolla. Edellisen kerran hän kiskaisi yli 87 metriä vuonna 2007.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?