Terävyys puuttui, mutta Pitkämäki loisti - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Terävyys puuttui, mutta Pitkämäki loisti

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki haki kolmannen sijan tuomat arvokkaat pisteet yleisurheilun Timanttiliigan avauksesta Dohasta.

Tero Pitkämäki avasi Timanttiliigan kolmannella sijalla.

6.5.2011 23:15

Kolmanneksi Tero Pitkämäki kimmahti 83,91 kantaneella kisan viimeisellä heitollaan. Sitä ennen hän oli yhdeksäs.

- Jalat olivat tosi pehmeän tuntuiset. Olisiko viime aikojen matkustaminen vienyt terää. Vauhtijuoksu oli melkoista vetelehtimistä, Pitkämäki suomi heittojaan.

Pitkämäki lensi Dohaan torstaina ja kiirehti paluumatkalle heti kisan jälkeen. Matkatavarat olivat koneen vaihdon yhteydessä jääneet Eurooppaan, joten Pitkämäki piipahti Dohassa "pienen selkärepun ja piikkareiden kanssa".

Dohan tasaisen kilpailun voitti Tshekki Petr Frydrych, joka kiskaisi 85,32. Etelä-Afrikan Robert Oosthuizen oli toinen heitettyään 84,38. Pitkämäen kauden avauskilpailun heitot kantoivat 80,33-81,20-79,85 ja 83,91.

- Aika tasainen kisa kaiken kaikkiaan, kahdeksan miestä reilun 85 metrin ja 81 metrin välissä. Se näkyi, että heittäminen näin toukokuun alussa oli kaikille vähän hankalaa. Kukaan ei ole vielä huippukunnossa, kun kauden pääkisa on vasta syyskuussa, Pitkämäki totesi.

Takkuista heittäminen oli myös hiljattain Pitkämäen kanssa yhtä aikaa Kaliforniassa leirillä olleelle moninkertaiselle arvokisavoittajalle Andreas Thorkildsenille. Norjalainen oli Dohassa viides tuloksella 83,63.

- Kyllä Andreas sieltä vielä nousee. Hän ei ole harjoituksissa vielä heittänyt täydellä vauhdilla, Pitkämäki tiesi.

Pitkämäen kilpailukausi jatkuu ensi viikon sunnuntaina Shanghain kilpailussa, johon suomalaisväriä tuo myös Teemu Wirkkala.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?