Kuntoutuva Keskisalo tähyilee ennätyskesää - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Kuntoutuva Keskisalo tähyilee ennätyskesää

Jukka Keskisalo toivoo loukkaantumisten jäävän taakse.

Julkaistu: 1.1.2011 12:54

Jukka Keskisalo kuntoutuu hiljalleen viime kautta kiusanneista loukkaantumisista. Ennätykset ovat jälleen tavoitteena alkavalla kaudella.

Vuonna 2006 EM-kultaa 3000 metrin esteissä voittanut Jukka Keskisalo kärsi viime kaudella loukkaantumisesta, joka keskeytti Joensuun Katajan juoksijan kauden ja pakotti leikkaukseen.

Maaliskuussa 30 vuotta täyttävä Keskisalo on nyt kuitenkin hyvää vauhtia toipumassa vastoinkäymisestä ja suuntasi talvileirille Etelä-Afrikkaan kuluvan viikon keskiviikkona.

Keskisalo leikkautti 20. elokuuta nivusessaan olleen repeämän, jonka hän arveli aiheuttaneen muitakin ongelmia kunnossa, kuten alaselkäkivut. Leikkauksesta seurasi pitkä huili ja kuntoutus, joka on kuitenkin sujunut odotusten mukaan.

- Kuntoutusvaihe on vielä päällä. Pikku hiljaa palaan normaaliin harjoitteluun. Matkaa on vielä, mutta ennusteiden mukaan, tai jopa hieman paremmin, on menty.

Vuonna 2011 ei yleisurheilussa järjestetä kesäarvokilpailuita ennen elo-syyskuun vaihteen Etelä-Korean MM-kisoja. Sekä kansallisessa että kansainvälisessä kilpailukalenterissa on kuitenkin useita mielenkiintoisia tapahtumia. Ensimmäiset merkittävät kisat käydään Pariisissa 4.-6. maaliskuuta.

- EM-hallit tulevat ainakin tuloksenteon kannalta aivan liian aikaisin. Jos juoksen, niin enemmän harjoituskisoina.

Ennätykset myös tulevan kauden tavoite

  Uuden vuoden tienoille ajoittuva talven ensimmäinen ulkomaan leiri menee Keskisalolta perinteisen kaavaan mukaan.

- Kuntoutuminen sanelee, mutta ainakin tämä ensimmäinen leiri on ihan normaaliin aikaan ja normaalin kaavan mukaan. Sairaus vie vähän fiiliksiä, mutta muuten kuntoutuminen on mennyt toiveiden mukaan. Iso remonttihan siinä oli.

Varsinaisista tavoitteista Keskisalo on vielä vaitonainen ja korostaa ennen kaikkea kunnon palautumisen tärkeyttä.

- Ei vielä. Ensin täytyy päästä sata prosenttiseen kuntoon. Ennätyksiä yritetään tietysti.

Keskisalo rikkoi peräti 33 vuotta voimassa olleen Tapio Kantasen 3000 metrin estejuoksun SM-tuloksen reilu vuosi sitten ajalla 8.10,67. Voimassa oleva maailmanennätys on qatarilaisen Saif Saaeed Shaheen nimissä vuodelta 2004. Tämän kellottama 7.53, 63 tulee Keskisalon mukaan olemaan kovaa valuuttaa myös ensi kauden kansainvälisissä karkeloissa.

- Varmaan tulee kova vuosi. Maailmanennätykseen on matkaa, mutta muuten kärki on kuten muissakin lajeissa kova.

Kotimaan radoilla on ollut Keskisalon jälkeen hiljaista, mutta täysin toivoton ei tilanne ole.

- Kaksi kaveria (Joonas Harjamäki ja Janne Ukonmaanaho) oli EM-kisoissa, joka on kuitenkin paljon enemmän kuin lähivuosina. Suunta on positiivinen, mutta liian tyytyväinen ei voi olla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?