Yleisurheilu: Eemeli Salomäelle raju opetus - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Salomäki: Raju opetus

Eemeli Salomäki myöntää, että eloisalle ja puheliaalle urheilijalle dopingrikkeeseen vienyt tapahtumaketju on ollut raju opetus. Hän uskoo oppineensa.

Eemeli Salomäki menettää dopingrikkeen vuoksi ainakin 10000 euron.

10.11.2010 19:55

- Yksi tiedonlähde ei riitä asioiden toteen näyttämiseen, vaan kaikki pitää tutkia tarkkaan. Soitan varmaan seuraavaksi lääkärille jokaisen burana-paketinkin takia, Salomäki sanoi.

Urheilullisesti kilpailukiellon vaikutukset Salomäen uraan jäävät kohtalaisen pieniksi, sillä myös SUL luottaa rikkeen tahattomuuteen. Salomäki siirtyy vuoden alusta liiton korkeimpaan valmennusryhmään Team Finlandiin, ja kilpailukausi hallissa alkaa vasta ensi vuoden puolella.

Alustavasti Salomäeltä hylätään vain Joensuun Eliittikisojen tulos. Se käy kuitenkin kalliiksi, koska Salomäki muun muassa menettää Eliittikisasarjan 10 000 euron bonuksen.Salomäen harjoitteluakin tapaus on häirinnyt.

- Tämä on vaikuttanut treenien laatuun, kun on pitkiä valvottuja öitä. Uskon kuitenkin, että hallikaudella moni huomaa, että olen kehittynyt hypyn lopussa, Salomäki sanoi.

Häntä kesällä vaivannutta olkapäävaivaa on hoidettu jumpalla. Olkapäässä on rustovaurio ja nivelkapselin väljyyttä, mutta leikkaus ei käy hoidoksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?