Tyson Gay tykitti kaikkien aikojen tilastokakkoseksi - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Tyson Gay tykitti kaikkien aikojen tilastokakkoseksi

Tyson Gay. Ikuisesti Usain Boltin varjossa?

Julkaistu: 20.9.2009 18:36

Yhdysvaltalainen pikajuoksija Tyson Gay voitti 100 metriä Shanghaissa kaikkien aikojen toiseksi parhaalla ajalla 9,69. Vain ME-mies Usain Bolt (9,58) on vipeltänyt ratasuoran nopeammin kuin entinen maailmanmestari Gay.

Gayn oma ennätys koheni 0,02 sekuntia. Oman entisen ennätyksensä 9,71 hän juoksi MM-kisoissa Berliinissä. Boltin voittoaika Pekingin olympialaisissa oli muuten sama kuin Gayn nyt Shanghaissa juoksema.

Gayn taustalla entinen ME-mies Asafa Powell pinnisti toiseksi ajalla 9,85. Darvis Patton oli kolmas 9,89.

On tosin huomioitava, että juoksijoiden takana oli myötätuulta 2,0 metriä sekunnissa.

Myös naisten satasella vauhtia piisasi. Yhdysvaltalainen Carmelita Jeter voitti kauden kärkiajalla 10,64. Jeter nousi jakamaan kaikkien aikojen listan toista sijaa Merlene Otteyn kanssa.

21 vuoden ikäisen ME:n 10,49 Florence Griffith Joyner juoksi Soulin olympialaisissa.

Liu palasi, mutta ei voittajaksi

Kotikatsomo jännitti oman supertähden aitajuoksija Liu Xiangin paluuta yli vuoden tauon jälkeen. Akillesvaivasta ei näkynyt sunnuntaina jälkeäkään, kun Liu aitoi 110 metriä aikaan 13,15.

Myös Terrence Trammell juoksi ajan 13,15 ja saatiin voittajaksi maalikamerakuvan takia.

Runsas vuosi sitten Pekingin olympialaisissa koko Kiina jakoi Liun tuskan 110 metrin alkuerien lähtöpaikalla, kun suursuosikki joutui lähtemään stadionilta ontuen ottamatta yhtään juoksuaskelta.

Naisten seiväshypyssä Jelena Isinbajeva kukisti tuoreen maailmanmestarin Anna Rogowskan tuloksin 485 ja 460. Isinbajeva korotti riman vielä ME-korkeuteen 507:ään, mutta pudotti riman kolmesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?