Olli-Pekka Karjalainen finaaliin Barcelonan EM-kisoissa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Karjalaisen veikkaus piti

Moukarinheiton EM-loppukilpailuun ensimmäisestä karsintaryhmästä yrittäneen Olli-Pekka Karjalaisen veikkaus piti tiistaiaamupäivällä Barcelonan olympiastadionilla.

Olli-Pekka Karjalainen on vuoden 2006 EM-kisojen hopeamitalisti.­

27.7.2010 13:55

- Ihan kohtalaiselta näyttää, luultavasti tämä riittää loppukilpailuun, Karjalainen arvioi nykykuntonsa mukaisen, 74,23 metrin heittonsa kestokykyä jälkimmäisen ryhmän puristuksessa.

B-ryhmä joutui heittämään vielä pahemmassa pätsissä kuin A-ryhmä, mikä pehmitti kilpailijoita. Karjalainen eteni lopulta loppukilpailuun 10:ntenä 36 sentin marginaalilla.

David Söderberg putosi loppukilpailusta ensimmäisenä (13:s), ja debytantti Tuomas Seppäsen loppusijoitukseksi tuli 15:s.

Karjalainen ei jäänyt helteeseen katsomaan jälkimmäisen ryhmän heittoja, vaan kiiruhti stadionilta ilmastoituihin tiloihin odottamaan helpottavaa viestiä.

- Berliinin viimevuotinen MM-karsinta (katastrofaalinen karsiutuminen) ei pyörinyt mielessä, kun tulin stadionille. Jos olisi pyörinyt, olisi varmaan käynyt samalla lailla.

Karjalainen on nyt 13. arvokisoissaan ja selvinnyt niissä kahdeksan kertaa loppukilpailuun, ei kuitenkaan koskaan niin heikolla tuloksella kuin tiistaina. Sevillan MM-kisoissa 1999 hän heitti 19-vuotiaana raakileena 75,89, se oli tähän asti heikoin onnelaan eli loppukilpailuun vienyt karsintarevitys.

- Taso on Euroopassa nyt tällainen, eikä kello 9.30 aamulla voi olettaa keltään mitään ihmeheittoja muutenkaan. Bergenin Euroopan cupissa meni 72 metriä, ja siitä on nyt sentään noustu tähän pisteeseen.

Karjalaisen pitää luultavasti loppukilpailussa heittää ainakin puolitoista metriä pidemmälle kolmella ensimmäisellä kierroksella, jos haluaa heittää kuudesti.

Hän ei ollut tyytyväinen moukarihäkkiin, jonka suuaukko on viritetty äärimmäisen kapeaksi ja jonka yläpuolella kulkee tv:lle ilmakuvaa ottavan kameran kiinnitysvaijeri.

- Toinen harjoitusheitto osui siihen vaijeriin. Se on aika älytön viritys.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?