Kylki ei ole vaivannut Tero Pitkämäkeä - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Kylki ei ole vaivannut Tero Pitkämäkeä

Keihään maailmanmestari Tero Pitkämäki on pystynyt valmistautumaan Oslon perjantaiseen kilpailuun rauhallisin mielin. Berliinissä kipeytynyt kylki ei ole vaivannut harjoittelua, mutta hän jättää pienen varauksen kilpailutilanteeseen.

4.6.2008 17:51

- Odottavaiset ovat tunnelmat siinä mielessä, pystyykö täysipainoisesti heittämään. Se on vielä arvoitus, Pitkämäki kertoo.

- Alkuviikosta tein täysipainoisesti punttiharjoituksia, loikkia, kuulanheittoa ja muuta. Ainakaan näin normaalielämässä kylki ei vaivaa mitenkään.

Lopullisen päätöksen osallistumisesta Pitkämäki tekee juuri ennen kilpailua. Mitään riskejä hän ei aio ottaa.

- Verryttelyssä sen oikeastaan huomaa ja pääsee kokeilemaan heittämistä. Silloin päätän, kisaanko vai en.

Vaatimattomin tavoittein suomalainen ei lähde hakemaan kauden toista Kultaisen liigan osakilpailun voittoa. Viime vuosien kovimman kilpakumppanin Andreas Thorkildsenin lyöminen tämän kotikisassa maistuisi hyvälle.

- Jos kylkeen ei satu kovin paljon, niin kyllä ihan kovaa tulosta itseltäni odotan. Tietysti voitosta taistelen, Pitkämäki toteaa.

- Andreas tulee varmasti heittämään pitkälle. Tämä on yksi kauden kovimmista kisoista hänelle ja nälkää on paljon näyttää. Hän on varmasti valmistautunut hyvin, joten lähemmäs 90 metriä pitää heittää ellei ylitsekin, jos meinaa voittaa, maailmanmestari jatkaa.

Vuosi sitten Pitkämäki otti voiton Bislett-stadionilla tuloksella 88,78. Tuolloin kakkonen oli amerikkalainen Breaux Greer ja Thorkildsen jätettiin kolmanneksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?