Asafa Powell pyyhälsi satasen alle 10 sekunnin - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Asafa Powell pyyhälsi satasen alle 10 sekunnin

Jamaikan Asafa Powell voitti 100 metrin juoksun Kultaisen liigan avauskilpailussa Oslossa huippuajalla 9,94.

15.6.2007 21:41

Tulos syntyi sallituissa oloissa, sillä myötätuulta juoksun aikana oli +0,9 metriä sekunnissa.

ME:tä hallussa pitävä Powell oli juoksussa omaa luokkaansa. Jamaikalainen irtautui heti lähdössä ja voitti lähes parilla metrillä. Aika on Powellin kauden paras ja peräti 27. kerta, kun Powell paineli alle 10 sekunnin.

- Kisa meni juuri niin kuin halusin. Lähtöni oli hyvä ja se on satasella hyvin tärkeää. Alle 10 sekunnin aika on aina hyvä. Olen samassa kunnossa kuin vuosi sitten, Powell sanoi.

Toiseksi juoksi Portugalin Francis Obikwelu niin ikään kauden parhaallaan 10,06. Ison-Britannian Marlon Devonish oli kolmas omalla ennätyksellään 10,08.

Kovat amerikkalaissprintterit eivät olleet Oslossa mukana, sillä he olivat kotimaassaan keskittymässä omiin MM-karsintoihinsa.

Naisten 400 metrin juoksussa USA:n Sanya Richards otti ensimmäisen kultapottiin tarvittavan voiton kauden parhaallaan 50,26. Myös Richards oli omassa juoksussaan täysin ylivoimainen, sillä kisan kakkonen, Senegalin Amy Mbacke Thiam jäi lähes sekunnin (51,22).

Powell ja Richards jakoivat Kultaisen liigan pääpotin viime kesänä yhdessä miesten 400 metrin juoksijan Jeremy Warinerin kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?