HKV uusi pikaviestin Suomen mestaruutensa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

HKV uusi pikaviestin Suomen mestaruutensa

Lauri Kalima (vas.), Rami Jokinen, Ilari Porkka ja Markus Pöyhönen uusivat pikaviestin Suomen mestaruuden.

Julkaistu: 14.6.2008 18:16

Helsingin Kisa-Veikot uusi miesten 4x100 metrin Suomen mestaruutensa, ja Jyväskylän Kenttäurheilijat nousi naisten saman matkan valtaan SM-viesteissä Espoon Leppävaarassa lauantaina.

HKV sai miehissä kovan vastuksen Turun Urheiluliitolta, mutta ankkuri Lauri Kalima pystyi pitämään Oghenemarho Akpomujen takanaan 0,09 sekunnin turvin. Viipurin Urheilijat vei pronssimitalit tasoltaan keskinkertaisessa kilpailussa, jonka voittoaika painui 41,28:aan.

- Meiltä hukkui aikaa jokaiseen vaihtoon jonkin verran, mutta varsinkin minun ja Ilari Porkan vaihto oli erittäin hidas, HKV:n toista osuutta juossut Rami Jokinen perusteli.

HKV:n aloittajana juoksi Markus Pöyhönen, joka ei ole tyytyväinen nykykuntoonsa:

- Puolitoista vuotta sitten leikattu nilkkani on edelleen "lukossa", enkä pysty juoksemaan täydellä vauhdilla, Pöyhönen harmitteli.

Johanna Manninen sai lasketella naisten loppusuoran kaikessa rauhassa Sirkku Lesosen, Minna Laukan ja Annu Kangasahon pedattua hänelle turvallisen johtoaseman. Voittoajaksi kirjattiin 46,55, josta hopeajoukkue HKV jäi 1,01 sekuntia.

- Hieman arvelutti juosta näin koleassa ja tuulisessa säässä, mutta tällaistahan koko alkukesä on ollut. Viime vuonna jäimme niin niukasti hopealle, että voitto tuntuu makealta, Manninen muotoili.

Viime vuoden mestari Lahden Ahkera ei osallistunut Hanna Korellin sairastuttua, ja Lappeenrannan Urheilu-Miesten ankkurin Ilona Rannan takareisi revähti alkuerässä. Olympiakisojen 400 metrin aitoihin pyrkivä Ranta joutuu pysymään alustavien arvioiden mukaan kilpailuista sivussa ainakin Tampereen Kalevan kisoihin saakka.

HKV myös pitkän viestin mestari

HKV vei myös miesten 4x800 metrin mestaruuden taktiikkajuoksussa, jonka ankkuriosuudella Mikko Lahtio näytti, ettei keskiviikkona Tampereella krampannut pohje enää vaivaa. Lahtio pyrähti vaivattomasti kolmesta uhkaajastaan eroon viimeisillä 200 metrillä ja jätti IF Länkenin Anders Lindahlin 1,99 sekunnin päähän.

- Tampereella keskeyttäminen oli pelkkä varotoimenpide. Kramppi laukesi torstaina rennolla kympin lenkillä, mutta olisin toivonut pääseväni tänään hieman helpommalla, Suomen tämän hetken paras puolimaileri myönsi.

Muut HKV:n juoksijat olivat Mikael Talasjoki, Tapani Virtanen ja Aki Nummela.

Kokkolan Veikot voitti seitsemännen kerran peräkkäin naisten 4x800 metriä, mutta joutui paljon tiukemmalle kuin aiemmin. Veikkojen ankkuri Mari Järvenpää ja HKV:n Suvi Selvenius kyttäilivät toisiaan 600 metriä, ja Järvenpään kiri irtosi 0,25 sekuntia herkemmin.

Veikkojen voittoaika 9.09,85 oli peräti 31,33 sekuntia heikompi kuin sen viime vuoden SM-viesteissä samalla joukkueella juoksema Suomen ennätys. Alkuosuuksista Veikoissa huolehtivat Saara Haanpää, Jenni Nikula ja Minna Järvenpää.

- Kuukautta tavallista varhaisempi ajankohta näkyy tuloksissa. Moni juoksija on vielä harjoituskauden jäljiltä tukkoinen, eikä koleahko ja tuulinen sääkään auttanut, Mari Järvenpää puolustautui.

Myöskään nuorten sarjoissa ei ensimmäisenä kilpailupäivänä tehty yhtään Suomen ennätystä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?