Olli-Pekka Karjalainen jättää kisoja väliin - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Olli-Pekka Karjalainen jättää kisoja väliin

Moukarinheiton EM-hopeamitalisti Olli-Pekka Karjalainen on terveysvarotoimeksi pyyhkinyt tapahtumia kilpailukalenteristaan. Karjalainen tuntee kropassaan kovan harjoittelun jäljiltä jumitusta, jonka laukaisemisessa juuri tiuha kilpaileminen on vihonviimeistä touhua.

10.6.2008 6:29

Hän ei ole loukkaantunut, mutta on nyt kilpailematta, jottei olisi sitä jatkossakaan olympiakesänä.

Karjalaisen piti osallistua kovatasoisiin kilpailuihin Tshekin Ostravassa 12. ja Prahassa 16. tätä kuuta, mutta Tshekin-matka jää kokonaan väliin.

Juhannuksena Euroopan cupissa Suomea taas edustaa David Söderberg, jolla on kauden kotimainen kärkitulos 75,82. Karjalainen avasi kautensa Hengelossa Hollannissa 24. toukokuuta, mutta moukari lensi siellä vain 74,78.

- Kyse on lievästä varotoimesta. Harjoittelu on sujunut muuten sekä terveyden että laadun puolesta hyvin. Kaikki työ tähtää Pekingin olympiakisoihin, joiden ehdoilla toimitaan 100-prosenttisesti, Karjalainen ilmoitti eilen IS Urheilulle tekstiviestitse.

Muutaman vuoden ongelmia aiheuttanut alaselkä ei ole nyt Karjalaista vaivannut, vaan hän on pystynyt harjoittelemaan kuusi kuukautta todella kovaa.

Ensimmäistä kuntopiikkiä helsinkiläinen hakee levon ja kevennetyn harjoittelun kautta Kaustiselle, jossa kilpaillaan Moukarikarnevaalit kuluvan kuun viimeisenä viikonloppuna. Sieltä on haussa kansainvälinen huipputulos.

Karjalaisen tapa keskittyä arvokisoihin on tuottanut tulosta aiemmilla kausilla. Göteborgin EM-kisoissa 2006 hän heitti 80,84 ja sai hopeaa. Viime kesänä 78,35 riitti Osakan MM-kisojen 9. sijaan.

Kuntohuipun ajoittaminen loppukesään vaatii esimerkiksi Karjalaisen ja valmentaja Arto Rinta- ahon tavaramerkin eli raskaastikin yli kisapainoisten moukarien viskomista aina loppukesään asti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?