Bolt ja Powell samalla viivalla Brysselissä - Gay jäi pois - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Bolt ja Powell samalla viivalla Brysselissä - Gay jäi pois

Jamaikalainen sprintteri Usain Bolt kohtaa perjantaina Brysselissä sadalla metrillä maanmiehensä Asafa Powellin. Amerikkalainen Tyson Gay sen sijaan ilmoitti torstaina, että ei osallistu kisaan jalkavaivansa takia.

Usain Bolt saa perjantaina vastaansa vauhtinsa taas löytäneen Asafa Powellin.

4.9.2008 0:30 | Päivitetty 4.9.2008 22:12

Pekingin olympialaisissa pikamatkan maailmanennätyksellä 9,69 voittanut Bolt aio hävitä Brysselissä, vaikka Powell osoittikin oivaa kuntoa tiistaina juostessaan ennätyksensä 9,72 Lausannessa.

- Tarkoitus on juosta niin hyvin kuin ikinä mahdollista, vaikka olen jo kauden tärkeimmän kisan voittanut, Bolt vakuutti.

Kolmea kultaa olympialaisissa ME-ajan kera juhlinut Bolt on yhä mainiossa vireessä. Olympialaisten jälkeen hän pinkaisi sadan metrin voiton Kultaisen liigan Zürichin osakilpailussa ajalla 9,83. Tiistaina Lausannessa hän voitti 200 metriä huippuajalla 19,63, vaikka löysäsi vauhtiaan juoksun lopussa.

Brysselissä ratkeaa perjantaina myös Kultaisen liigan miljoonan taalan jättipotin kohtalo. Kenialainen kestävyysjuoksija Pamela Jelimo ja kroatialainen korkeushyppääjä Blanka Vlasic jakavat potin, jos kumpikin onnistuu voittamaan lajinsa myös Brysselissä.

Pottia pääsevät jakamaan kuudessa osakilpailussa lajinsa voittaneet urheilijat. Jos Jelimo ja Vlasic eivät pysty Brysselissä voittoon, jaetaan 0,5 miljoonaan dollariin puolittuva potti viidessä osakilpailussa lajinsa voittaneiden kesken. Tuota pottia voi nousta jakamaan myös amerikkalainen varttimaileri Jeremy Wariner.

Suomalaisväriä kisaan tuovat keihäänheittäjät Tero Pitkämäki ja Teemu Wirkkala.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?