Nettivideo vei Antero Mertarannan olympiavoittajan kansanjuhliin - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Nettivideo vei Antero Mertarannan olympiavoittajan kansanjuhliin

Antero Mertaranta on ollut uransa aikana monessa mukana, mutta torstai-iltana suosikkiselostajakin oli mennä hieman hiljaiseksi, nimittäin hämmennyksestä. Mertaranta osallistui Tshekin Ostravassa keihäänheiton olympiavoittajan Barbora Spotakovan kansanjuhliin kunniavieraana.

Antero Mertaranta pääsi kunniavieraaksi Tshekin olympiavoittajan Barbora Spotakovan kunniaksi järjestettyihin kansanjuhliin.­

24.10.2008 6:29

Erikoinen tapahtumasarja sai alkunsa Pekingin olympialaisista ja Mertarannan selostuksesta naisten keihäänheiton aikana. Mertaranta tunnetaan varsin intensiivisistä selostuksistaan, ja sellainen kuultiin Suomessa myös silloin, kun Spotakova voitti olympiakultaa viimeisellä heitollaan huipputuloksella 71,42.

Suomalaisen selostus päätyi internetin YouTubeen, josta sen on katsonut monta tuhatta ihmistä eri puolilla maailmaa, erityisesti Tshekeissä. Spotakova on maassaan megaluokan urheilutähti, ja Mertarannan hehkutuksesta tuli pian varsinainen hitti, ja siihen kiinnitti huomion myös paikallinen media.

Tämä johti siihen, että Mertaranta haluttiin Ostravaan, jossa Spotakova oli eilen illalla suuren kansanjuhlan päätähti. Mertaranta oli kutsusta sekä hämmentynyt että otettu.

- Olen monta kertaa ihmetellyt, mitä minä täällä teen, Mertaranta naurahti.

- Mutta tietenkin tämä on kunnianosoitus. Spotakova suhtautuu julkisuuteen yleensä nuivasti, mutta halusi tulla tänne, koska kuuli, että minä olen paikalla.

Illan juhlassa Mertaranta sai tehdä sitä, mitä hän parhaiten osaa: selostaa.

- Tapahtuman järjestäjien mukaan Pekingin selostuksestani tuli suosittu nimenomaan sen takia, että siinä eletään niin vahvasti mukana.

Spotakova teki ulkoilmalavalla kuvitteellisen huippuheiton, jonka Mertaranta selosti.

- Puhuin koko ajan Suomea, tulkki tulkkasi ja kansalla oli hauskaa.

- Tshekkijuontaja sai yleisön huutamaan nimeäni. Ensin harjoiteltiin Anteroa ja sen jälkeen sukunimeä, joka oli pirun vaikea. Tämä oli ainutkertainen tilaisuus, Mertaranta hehkutti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?