Petteri Lax jäi yhdeksän senttiä olympiapaikasta - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Petteri Lax jäi yhdeksän senttiä olympiapaikasta

Miesten pituushypyssä nähtiin kuin nähtiinkin komeita hyppyjä, vaikka Tampereen oma poika Tommi Evilä ei finaalissa hypännytkään. Pöytä oli kuin katettu Lauttakylän Lujan Petteri Laxille, joka tuli ja otti toisen peräkkäisen Suomen mestaruutensa komealla ennätyksellään 811.

26.7.2008 20:35

- Kyllä tämä oli aika maksimisuoritus. Harmi vain ettei ollut myötätuulta apuna. Sitten olisi mennyt varmasti vielä sen yhdeksän senttiä pidemmällekin, Lax sanoi kenttähaastattelussa heti kisan jälkeen.

Nuo kaivatut sentit olisivat nostaneet Laxin Pekingin kisakoneeseen Evilän seuraksi. Ehtona oli A-rajan, 820, ylitys. Nyt sitä ei nähty, vaikka Lax pystyi vielä neljännelläänkin hyppäämään tasan kahdeksan metriä.

SM-hopeaa hyppäsi Lappeenrannan Urheilu-Miesten Juho-Matti Pimiä (769) ja pronssia Lohtajan Veikkojen Mikko Kivinen (748). Evilän puuttuminen pituusfinaalista näytti ainakin silmämääräisesti arvioituna verottaneen yleisömäärää Ratinan stadionilla. Perjantai-iltana lehterit tuntuivat olleen täydempiä kuin lauantaina.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?