Carolina Klüft luopuu moniotteluista - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Carolina Klüft luopuu moniotteluista

Ruotsalainen yleisurheilutähti Carolina Klüft on tehnyt tiukan päätöksen. Hän ei enää kilpaile moniotteluissa, vaan keskittyy vastedes pituushyppyyn ja kolmiloikkaan.

Carolina Klüft keskittyy jatkossa pituushyppyyn ja kolmiloikkaan.­

19.3.2008 9:27 | Päivitetty 19.3.2008 10:25

- Olen kilpaillut seitsenottelussa monta vuotta. Haluan kokeilla jotain uutta, Klüft perustelee Svenska Dagbladetin ja Smålandspostenin haastattelussa.

Klüftin päätös merkitsee sitä, että hän ei puolusta Ateenan olympiavoittoaan Pekingin kisojen seitsenottelussa. Päätöksen taustalla on aistittavissa se, että Klüftin intohimo ja ilo urheiluun on hiipunut.

- Rakastan moniottelua. Se on uskomattomaton mukavaa. Ehkä pystyn palaamaan lajiin muutaman vuoden kuluttua, mutta juuri nyt motivaationi ei riitä sille tasolle, joka vaaditaan, jos haluaa olla huipulla, Klüft kertoo.

Klüft haluaisi tuntea olonsa tuoreeksi ja kehonsa vahvaksi.

- En halua olla joka viikon lopussa uupunut. Lisäksi on mukavaa, että median paine vähenee, Klüft pohtii päätöksen seurauksia.

Klüft oli yksi Ruotsin vankimmista kultamitalitoivoista Pekingin olympialaisissa. Hän on viime vuosina ollut voittamaton arvokisojen seitsenotteluissa. Nyt tilanne muuttui, ja jotkut pettyvät Klüftin päätöksestä.

- Mielipiteet jakaantuvat, mutta en minä oikeasti voi välittää muiden mielipiteistä. Minun on päätettävä asioista itse. On tehtävä päätös sydämellä, ja sen jälkeen osattava elää päätöksen kanssa.

- Olen seurannut sydämeni ääntä, ja se on tuhat kertaa arvokkaampaa kuin todellinen olympiakulta. Nyt nälkäni ja motivaationi ovat uskomattomat, Klüft sanoo.

Klüft jätti MM-hallikisat väliin reisivamman takia. Hänen ennätyksensä pituushypyssä on 697. Tavoite on seitsemässä metrissä.

Loisteliaan uransa aikana Carolina Klüft, 25, on voittanut 7-ottelussa olympiakultaa 2004, maailmanmestaruuden 2003, 2005 ja 2007 sekä Euroopan-mestaruuden 2002 ja 2006. Kaikkiaan hänellä on 14 kultamitalia arvokisoista.

Klüft otteli ennätyspisteensä 7 032 viime kesänä Osakan MM-kisoissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?