Usain Bolt juoksi sateessakin historian neljänneksi nopeiten!

Julkaistu: , Päivitetty:

Jamaikan pikajuoksuihme Usain Bolt pyyhki muilla 200 metrin osallitujilla takamustaan yleisurheilun GP-illassa Sveitsin Lausannessa. Rankkasateesta ja 0,9 metrin vastatuulesta huolimatta Bolt pinkoi hurjan ajan 19,59 ja vei kisan ylivoimaisesti lopun jarruttelustaan huolimatta.

- Olen hyvässä kunnossa, mutta en aivan valmis vielä. Joitakin teknisiä seikkoja pitää vielä hioa, Bolt sanoi.

Toiseksi juossut USA:n LaShawn Merritt jäi liki sekunnin Boltista (20,41). Kolmas oli Hollannin Antillien Churandy Martina ajalla 20,76.

22-vuotiaan Boltin aika on uusi kisaennätys ja kautta aikain neljänneksi nopein aika 200 metrillä. Juoksu pisti miettimään, kuinka kovaa Bolt olisi pinkonutkaan kuivassa ja tyvenessä kelissä. Berliinin MM-kisoihin tähtäävä Bolt väittää kuitenkin, ettei hän juuri vaivaa päätään ennätyksillä.

Matkan ME 19,30 on Boltin tekosia viime kesän olympialaisista, joissa hän voitti kultaa ME-ajalla myös satasella ja 4x100 metrin viestissä.

Myös toinen jamaikalainen pikajuna, Asafa Powell, oli iskussa. Powell jyräsi satasella lähes tulkoon yhtä ylivoimaisesti kuin Bolt tuplamatkalla ja vei kisan olosuhteisiin nähden huippuajalla, 10.07. Vastatuuli puhalsi suoranmitalla peräti 1,8 metrin sekuntivauhdilla.

Satasen A-erässä toiseksi pinkoi niin ikään jamaikalaisen Steve Mullings ajalla 10,28 ja kolmanneksi Yhdysvaltojen Michael Rodgers, 10,30. B-erän voitti Hollannin Antillien Churandy Martina metrin vastatuulessa ajalla 10,16.

Jamaikan pikajuoksuvaltaa korostivat vielä naiset, kun Shelly-Ann Fraser voitti sata metriä ajalla 11,03. Toiseksi ehti 0,03 sekuntia hitaampana Yhdysvaltain Carmelita Jeter. Kakkosella puolestaan Jamaika vei kaksoisvoiton Kerron Stewartin (22,73) ja Shericka Williamsin (22,99) voimin ennen USA:n Bianca Knightia (23,10).