Andreas Thorkildsenin valmentaja joutuu töihin - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Andreas Thorkildsenin valmentaja joutuu töihin

Jos keihäänheittäjä olisi Suomessa viisistä arvokisoista peräkkäin napannut kaksi olympiakultaa ja yhden EM-kullan sekä kaksi MM-hopeaa, hänen valmentajansa tuskin tarvitsisi pohtia toimeentuloaan.

30.8.2008 7:50

Mutta Norjassa tilanne on toinen: Andreas Thorkildsenin valmentaja Åsmund Martinsen marssii maanantaiaamuna kello 8 opettamaan lukiolaisille fysiikkaa ja matematiikkaa.

- Olin ennen olympiakisoja puolisen vuotta virkavapaalla. Se oli välttämätöntä, koska Andreas teki valtavasti enemmän heittoharjoituksia kuin viime kaudella. Mutta se oli olympiaprojekti, ja nyt olympiakomitean ja liiton rahoitus loppuu. En pysty elättämään perhettäni palaamatta töihin. Berliinin MM-kisoja varten en välttämättä pysty ottamaan virkavapaata lainkaan, vaikka tietysti haluaisin valmentaa ammatikseni, kahden lapsen isä kertoi eilen Zürichistä.

Martinsenilla ei ole sinänsä mitään ammattiaan vastaan. Ateenan olympiakisoja varten hän ei ottanut vapaata lainkaan.

- Mutta tämä johtaa siihen, etten missään nimessä pysty valvomaan Andreaksen harjoitusta kahdesti päivässä, korkeintaan kerran enkä aina sitäkään.

Norja menestyi Pekingin kisoissa loistavasti. Martinsen laskee itsensä ainoaksi toimeentulohuolien kanssa painivaksi mitalistivalmentajaksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?