Kanerva tuhdilla äänimäärällä IAAF:n hallitukseen - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Kanerva tuhdilla äänimäärällä IAAF:n hallitukseen

Ulkoministeri Ilkka Kanervan (kok) jatko Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n hallituksessa varmistui tuhdilla äänimäärällä. Kanerva kokosi keskiviikkona Osakassa kokoontuneessa IAAF:n kongressissa 158 ääntä, joka oli hallitusvaalin viidenneksi paras äänisaalis.

Ilkka Kanerva jatkaa kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n hallituksessa.

22.8.2007 7:22 | Päivitetty 22.8.2007 10:31

- Hallituspaikkoja oli nyt jaossa yksi vähemmän ja lopussa mukaan tuli uusi ehdokas Venäjältä. Rima nousi lopulta aika korkealle, mutta se ei jäänyt edes heilumaan, Kanerva kommentoi äänimääräänsä vaalissa, jossa IAAF:n hallitukseen valittiin 29 ehdokkaasta yksitoista jäsentä.

Kanerva, 59, aloittaa IAAF:n hallituksessa toisen nelivuotiskauden. Neljä vuotta sitten Pariisissa pidetyssä kongressissa hän sai 94 ääntä ja meni hallitukseen rimaa hipoen.

- Tämä vaali oli minulle tavallaan paikan lunastus IAAF:ssä, Kanerva totesi.

IAAF:n puheenjohtajana jatkaa senegalilainen Lamine Diack. Hän on johtanut liittoa vuodesta 1999 ja tuli valituksi nyt viimeiselle nelivuotiskaudelleen. Diackin valinta oli etukäteen selvä, sillä hänellä ei ollut vastaehdokkaita. Äänestyksessä valintaa puolsi 167 kongressiedustajaa ja vastusti yhdeksän.

Bubka ja Coevarapuheenjohtajiksi

Kanerva oli Osakassa alunperin ehdolla myös liiton varapuheenjohtajaksi, mutta vetäytyi vaalista pois todeten, että ulkoministerinä toisen kansainvälisen tehtävän hoitaminen yhtä aikaa on liian haasteellista. Hän ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta olla kilpailemassa IAAF:n johtotehtävistä 2011.

- Sitä asiaa pitää miettiä sitten sen aikaisissa oloisissa, Kanerva totesi.

IAAF:n varapuheenjohtajiksi valittiin ukrainalainen Sergei Bubka, amerikkalainen Robert Hersh, englantilainen Sebastian Coe ja qatarilainen Dahlan al-Hamad. Varapuheenjohtajuutta pidetään erinomaisena ponnahduslautana liiton puheenjohtajataistelussa 2011, jonka suosikki on Coe.

Keskiviikkoisessa varapuheenjohtajan vaalissa suurimman äänimäärän keräsi seiväshypyn ME:tä hallussaan pitävä Bubka 167 äänellä. Hersh kokosi 141 ääntä, ex-huippumaileri ja Lontoon olympiakisaorganisaatiota johtava Coe sai 137 ääntä ja Al-Hamad sai 129 ääntä.

Wauhkonen jaEssayah jatkavat

Kongressin komiteoiden äänestyksissä IAAF:n teknisessä komiteassa toimiva Kari Wauhkonen ja kävelykomiteassa toimiva Sari Essayah valittiin jatkamaan tehtävissään.

Kongressi palkitsi myös Suomen Urheiluliiton SUL:n varapuheenjohtajan Tellervo Haapaniemi-Koskisen IAAF:n kultaisella ansiomerkillä ansioistaan yleisurheilun parissa tehdystä työstä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?