Usain Bolt kertoo, kuinka nopeasti hän voi satasen juosta! - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Usain Bolt kertoo, kuinka nopeasti hän voi satasen juosta!

Usain Bolt on jo nyt lähellä kaikkien aikojen kovimman yleisurheilijan titteliä. Mutta jos jamaikalaisen omia laskelmia on uskominen, vielä kovempaa kyytiä on satasellakin luvassa.

Usain Bolt haikailee aina vain kovempia maailmanennätyksiä.

17.8.2009 19:18

9,58 - sitä numerosarjaa on tänään toisteltu lehtien kansissa pitkin maailmaa. Se on uusi ME-aika, jonka Bolt kellotti sunnuntaina kaikkien aikojen 100 metrin rykäisyssä. Se on niin käsittämätön tulos, että monet uskovat fysiikan lakien jo tulleen vastaan.

Mutta Bolt on toista mieltä. Hän uskoo pystyvänsä jatkossa vieläkin kovempiin kellotuksiin satasella.

- Luulen, että seinä tulee vastaan 9,4 kohdalla, mutta eihän sitä koskaan tiedä, Bolt listasi jatkosuunnitelmiaan BBC:n haastattelussa.

Hopeaa juosseen Tyson Gayn mielestä Boltin uusi ME-aika oli osoitus siitä, että ihminen pystyy nostamaan ennätykset aina vain uudelle tasolle.

- Valitettavasti se en ollut nyt minä, joka sen teki. Mutta minulla on yhä luottamus, että pystyn siihen jonain päivänä, Gay sanoi.

Bolt on, kuten tähänkin asti, ehtinyt jo vakuuttamaan, että juoksuja juostaan kilpailujen voittamisen, ei maailmanennätysten takia.

Yleisön suureksi riemuksi voittamisen sivutuotteina syntyy aika ajoin myös hurjia aikoja, sellaisia joita vuosien päästäkin muistellaan tyyliin "missä olit silloin, kun...".

Yksi sellainen syntyi sunnuntaina Berliinissä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?