Mikko Lahtio Barcelonan EM-kisoissa: Tämä oli elämäni kauhein juoksu - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Lahtio kirosi tönijöitä: "Elämäni kauhein juoksu"

Mikko Lahtio oli tulta ja tappuraa vielä tovin 800 metrin EM-alkuerän jälkeen Barcelonassa. Kiukkua ei siivittänyt niinkään alkuerän seitsemäs sija vaisulla ajalla 1.51,76, vaan tapa, jolla tulos syntyi.

Mikko Lahtio edusti Suomea myös Pekingin Olympialaisissa.

28.7.2010 14:28

- Nyt ei mitattu paremmuutta juoksemalla, vaan tönimällä. Pitää vissiin hankkia lisää massaa, että pärjää noissa kisoissa, Lahtio tuumi.

Lahtio yritti juoksun aikana useampaan kertaan raivata tietä kärkijoukkoon ja hyviin asemiin juoksun lopun kiritaistelussa, mutta ilman tulosta.

- Elämäni kauhein juoksu. Meinasi heittää turvalleen ensimmäisen kerran jo 200 metrin jälkeen, Lahtio kertaili.

Pitkänhuiskea puolimaileri rynnisti kahdesti sisäradalle avautuneesta raosta kohti kärkitaistoa. Molemmilla kerroilla muut juoksijat sulkivat tien. Noissa yrityksissä Lahtio sai myös kyynärpäästä kylkeensä.

Lopullisesti Lahtion mahdollisuudet nousta taistelemaan jatkopaikasta tyssäsivät takasuoralla. Hän avasi kirin, mutta joutui hetikohta jarruttelemaan.

- Italialainen (Mario Scapini) tuli eteen, ja siinä vaiheessa, kun on itse tehnyt rytminvaihdoksen ja joku tulee eteen, ei ole mitään tehtävissä.

Kiritaistelun alkaessa 600 metrin kohdalla sisäradalla ollut Hollannin Robert Lathouwers joutui muiden paineessa astumaan radalta kentän puolelle ja tuli hylätyksi, vaikka tuli kärjessä maaliin. Erän voitti tshekki Jakub Holusa ajalla 1.47,94.

Jatkoon erästä menivät lopulta kaikki muut paitsi Lahtio. Aikojen perusteella jatkoon riitti 1.50,05.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?