Ex-keihäänheittäjä Steve Backley haluaa dartsin olympialaisiin - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Ex-keihäänheittäjä Steve Backley haluaa dartsin olympialaisiin

Julkaistu: 27.11.2008 6:36

Keihäänheiton kolminkertainen olympiamitalisti Steve Backley on löytänyt itselleen uuden lajin - ja varsin tuottoisan sellaisen. Keihäsuransa Ateenan vuoden 2004 olympialaisiin lopettanut britti voitti Englannin Wolverhamptonissa heitetyn darts-kilpailun ja 8 000 puntaa (noin 9 400 euroa).

Backley osallistui seitsemän muun tunnetun britin kanssa kutsukilpailuun, jossa julkkikset kilpailivat yhdessä darts-ammattilaisten kanssa. Backleyn parina oli UK Openin vuonna 2008 voittanut James Wade.

Loppukilpailussa Backley ja Wade päihittivät Liverpoolissa 115 ottelua pelanneen ex-jalkapalloilija Neil Ruddockin ja dartsin 13-kertaisen maailmanmestarin Phil Taylorin.

- En uskonut pystyväni enää yhtään parempaan suoritukseen, mutta sitten heitin tuplan ja voitimme pelin, Backley iloitsi.

Backley on innostunut dartsista niin paljon, että haluaa nähdä kotimaassaan syntyneen lajin Lontoon olympialaisissa 2012.

- Minusta dartsin pitäisi olla olympialaji. Se ei ole liian myöhäistä Lontoossa, Backley uskoo.

Ex-keihäänheittäjän ja muiden pelaajien harmiksi dartsia ei kuitenkaan nähdä Lontoossa, sillä se ei ole niiden lajien joukossa, jotka ovat vielä tyrkyllä seuraaviin kesäkisoihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?