Justin Gatlin elättelee yhä toiveita Pekingistä - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Justin Gatlin elättelee yhä toiveita Pekingistä

Dopingista tuomittu pikajuoksutähti Justin Gatlin haluaa valituksensa nopeaa käsittelyä, jotta ovi Pekingin olympialaisiin vielä aukeaisi.

29.2.2008 11:31

Gatlin toivoo, että urheilun vetoomustuomioistuin CAS saisi hänen valituksensa käsiteltyä toukokuun loppuun mennessä. Tämä mahdollistaisi miehen kilpailemisen Yhdysvaltain olympiakarsinnoissa kesäkuussa, jos CAS:lta tulisi vapauttava päätös.

Gatlin sai tammikuussa neljän vuoden kilpailukiellon dopingrikkomuksista. Gatlin, 25, kärähti dopingista ensimmäisen kerran 2001 ja uudestaan huhtikuussa 2006 testosteronista. Ensimmäinen käry tuli amfetamiinista, jota sisälsi Gatlinin adhd:n hoitoon nauttima reseptilääke.

Gatlin haluaa vuoden 2001 kärynsä mitätöidyksi, ja jos niin tapahtuisi, miehellä olisi kärsittävänään vain kahden vuoden panna vuoden 2006 tapauksesta. Tuolloin hän olisi vapaa juoksemaan Pekingissä, jos vain sinne Yhdysvaltain olympiakarsinnoista tiensä raivaisi.

Gatlin voitti satasen olympiakultaa Ateenassa 2004. Seuraavana vuonna Helsingin MM-kisoissa mies voitti sekä 100 että 200 metriä. Vuonna 2006 hän ehti ennen käryämistään vielä sivuta silloista 100 metrin ME-aikaa 9,77.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?