Pitkämäki viilaa talvella tekniikkaa MM-kesää varten - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Pitkämäki viilaa talvella tekniikkaa MM-kesää varten

Keihäänheiton EM-hopeaa kesällä kiskaissut Tero Pitkämäki harjoittelee jo täysillä ensi kesää ja Japanin Osakassa pidettäviä yleisurheilun MM-kisoja varten.

Tero Pitkämäki treenaa talvella Etelä-Afrikassa.

16.11.2006 19:51

Pitkämäki keskittyy talven harjoituksissa tekniikkansa parantamiseen. Harjoitusmotivaatiota nostetaan matkaamalla keskitalveksi etelän lämpöön.

- Treenaan kolme viikkoa tammikuussa Etelä-Afrikassa. Aiemmin en ole keskitalvella ulkomaille harjoittelemaan lähtenyt, Pitkämäki toteaa.

Etelä-Afrikkaan matkaa myös muita Suomen yleisurheilumaajoukkueen jäseniä, mieskeihäänheittäjistä Pitkämäen lisäksi Tero Järvenpää ja Teemu Wirkkala.

- Näemme toisiamme kuukausittain. Hyvää kehitystä on (kaksikon kohdalla) tapahtunut, Pitkämäki vihjaa.

Tuleva kausi on mieskeihäänheittäjille jälleen kiireinen, onhan laji jälleen Kultaisen liigan ohjelmassa. MM-Osaka on silti päätähtäin Pitkämäelläkin.

- MM-mitalia haetaan, Pitkämäki kertoo vaatimattomasti tietäen kuitenkin, että tavoite on realistinen.

Tuttuja vastustajia MM-heittopaikalla

Pitkämäen lisäksi MM-mitaleista Japanissa kisaavat tutut miehet Norjan Andreas Thorkildsenin ja Latvian Vadim Vasilevskisin johdolla. Mustaksi hevoseksi Pitkämäki veikkaa Kuuban Guillermo Martinezia.

- Martinez on iso ja vahva. Hänen vahvuutensa ovat käytössä, toisin sanoen hän ei ole ylipainoinen, Pitkämäki tuumaa.

Viime kauteen ladattiin paljon odotuksia Helsingin MM-kisojen pettymysten jälkeen. Tulostavoite 95 metriä ei täyttynyt, ja sitä onkin tulevaa kautta varten hiukan lievennetty.

- 90 metrin taso olisi pidettävä, Suomen ennätystä (93,09) haetaan, Pitkämäki sanoo.

Loukkaantumisten suhteen Pitkämäki on ollut erittäin loukkaantumisherkässä lajissa onnekas. Pitkämäki menee omien sanojensa mukaan jo äärirajoilla, mutta varoo sen ylittämistä.

- Talviharjoittelukaudella on aina vaarana harjoitella liikaa. Uskon ja toivon, että olisin keväällä paremmassa kunnossa kuin koskaan, 20 tunnin harjoitusviikolla täysipäiväisesti keihäänheittäjänä toimiva Pitkämäki toteaa.

Pitkämäen kilpailukausi alkaa miehen sanojen mukaan Seinäjoella 3. kesäkuuta. Suomessa Pitkämäen on tarkoitus kilpailla ainakin Lapinlahdella, Kuortaneella ja Kalevan kisoissa.

(STT)

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?