Kolmiloikan yllätysmestari Orimattilasta - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Kolmiloikan yllätysmestari Orimattilasta

Julkaistu: 2.8.2009 20:07

Vasta 16-vuotias <b>Kristiina Mäkelä</b> voitti kolmiloikan Suomen mestaruuden omaksi ja Leppävaaran stadionin yleisön yllätykseksi tuloksella 13,07.

- Lähdin tavoittelemaan alle 17-vuotiaiden Suomen ennätystä ja mitalia, mutta kullasta en edes uneksinut, Orimattilan Jymyä edustava Mäkelä kertoi kisan jälkeen hämmentyneessä olotilassa.

Mäkelä sijoittui heinäkuussa alle 17-vuotiaiden MM-kisoissa kuudenneksi silloisella ennätyksellään 13,03 ja pari viikkoa sen jälkeen hän loikki kakkoseksi nuorten olympiafestivaaleilla Tampereella ennätyksellään 13,14.

184-senttinen Mäkelä pelasi tähän vuoteen asti koripalloa Orimattilan Jymyn tyttöjoukkueissa yleisurheiluharrastuksensa ohessa. Yleisurheilukentillä hänen päälajinsa on ollut korkeushyppy.

- Tänä talvena päätimme valmentaja Jarkko Kumpulaisen kanssa vaihtaa 3-loikan päälajiksi.

Ja millä tuloksilla. Kisaa katsomossa seurannut entinen hyppyjen lajivalmentaja Arto Pasanen uskoo Mäkelän parantavan ennätystään roimasti, jos hän saa juoksun kulkemaan huippuhyppääjien malliin. Ennätystään hän pääsee yrittämään seuraavan kerran alle 17-vuotiaiden SM-kisoissa ja myöhemmin Ruotsi-ottelussa.

Lisää aiheesta