Paula Radcliffe sittenkin mukana maratonilla - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Paula Radcliffe sittenkin mukana maratonilla

Pitkän epätietoisuuden jälkeen britit voivat vihdoin huokaista helpotuksesta: Paula Radcliffe on mukana olympialaisten maratonilla! Keväällä vaikeudesta toiseen askeltanut mitalitoivo on saanut jalan rasitusmurtuman jäljiltä treenattua itsensä kisakuntoon.

Paula Radcliffen sitkeys palkitaan sunnuntaina. Alkuvuoden vaikeuksista huolimatta hän pääsee starttaamaan neljättä kertaa olympiamaratonille.­

15.8.2008 17:22

Radcliffe, 34, saapui Pekingiin torstaina, kuntoutettuaan jalkaansa ja hiottuaan kuntoaan Iso-Britannian joukkueen viimeistelyleirillä Macaolla. Perjantaina hän ilmoitti olevansa lähtöviivalla, kun naisten maraton sunnuntaina ammutaan alkuun.

- Tiedän, että tämä maratoni tulee sattumaan enemmän kuin mikään aikaisempi, koska en ole ehtinyt valmistautua riittävästi. Mutta olen taistelunhaluisempi ja päättäväisempi kaiken sen jälkeen, mitä minulta on vaadittu tänne pääsemiseksi, Radcliffe kertoili BBC:lle.

Brittien suuren suuren mitalitoivon kisoihin valmistautuminen on sujunut kaikkea muuta kuin suunnitellusti. Toukokuussa hänen reidessään todettiin rasitusmurtuma, eikä Pekingiin matkaamisen pitänyt lääkäreiden mukaan olla lainkaan mahdollista.

Radcliffe on kuitenkin tunnettu sitkeydestään. Ja nyt hän on - kaikesta huolimatta - taistellut itsensä juoksukuntoon.

- Minulla on olympialaisia ajatellen paljon hampaankolossa. Mutta minusta olympialaiset ovat muutenkin aivan erityiset kilpailut.

Radcliffe on naisten maratonin ME-nainen, mutta olympialaiset ovat tarjonneet vain pettymyksiä. Pekingissä hän starttaa olympiamaratonille jo neljättä kertaa, mutta mitaleja ei vielä ole siunaantunut.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?