Robert Häggblom rutisti vasta viimeisellään voittoon - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Robert Häggblom rutisti vasta viimeisellään voittoon

Kuulantyöntäjä Robert Häggblom nojaili perjantai-iltana miesten kuulakisan jälkeen tuskaisena aitaan. Häggblomin selkään iski paha kramppi jo ensimmäisellä lämmittelytyönnöllä, ja vaasalainen taisteli kisan läpi puhtaalla sisulla. Viimeisellään Häggblom pystyi rutistamaan mestariksi ohi kisaa alusta asti johtaneesta Seppo Kujalasta, mutta Pekingiin valitun työntäjän tulos jäi vaatimattomaksi: 18,88.

Robert Häggblom ei ollut tyytyväinen voittotulokseensa.

25.7.2008 21:32 | Päivitetty 26.7.2008 19:40

- Kyllä sattuu koko ajan aika pahasti, Häggblom puhisi.

Häggblomia on jo parin viikon ajan vaivannut välillä ilmaantuva ja taas parin päivän päästä kaikkoava selkäkramppi. Selästä on otettu magneettikuvat, mutta niissä ei näkynyt mitään.

- Onneksi valmisteluleirille Japaniin tulee Suomen paras fysioterapeutti, joka on jo aiemminkin saanut minut kuntoon, Häggblom yritti ajatella positiivisesti.

Millaisin tavoittein nyt lähdet Pekingiin?

- Vaikea kysymys juuri nyt, mutta kai sitä finaalipaikkaa on yhä lähdettävä yrittämään. 20 metrin ylityksellä se pitäisi onnistua.Kunto on kova ja voima-arvot kohdallaan, kunhan saataisiin nyt vaan selkä kuntoon.

Kalevan kisat tuntuvat olevan Häggblomille varsinaiset epäonnen kisat. Viime vuonna Lappeenrannassa hän muljautti nilkkansa sen verran pahasti, että Osakan MM-kisojen kuulakisassa paras isku jäi vielä puuttumaan.

Lapin Veikkojen Kujala otti siis SM-hopeaa tuloksella 18,67 ja pronssille työnsi Vammalan Seudun Voiman Mikko Viitamaa tuloksella 17,47.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?