Hongisto lähtee Pekingiin ennätysjahtiin - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Hongisto lähtee Pekingiin ennätysjahtiin

Valkealan Kajon Visa Hongisto naureskeli 200 metrin loppukilpailun jälkeen, että saa nähdä, tuleeko valmentaja Kai Kepsulta ruoskaa vai taputuksia. Hongisto ei osannut juoksunsa jälkeen itse sanoa, oliko matka kulkenut teknisesti hyvin vai huonosti.

27.7.2008 18:44

Ajassa ei ainakaan ollut suurta valittamista, sillä toinen peräkkäinen Kalevan kisojen mestaruus heltisi tuloksella 20,88. Tilastot näyttivät nollatuulta, mutta kentällä liehuneista lipuista päätellen tuuli puhalsi mieluummin vastaan kuin selän takaa.

- Jos tätä juoksua vertaa kauden parhaaseen, niin siinä myötäistä oli reilut 1,5 metriä sekunnissa. Tämä oli juoksuna parempi, Hongisto sanoi ja haki vertailupohjaa pari viikkoa sitten Britannian Loughborough ssa juoksemaansa kesän kärkitulokseen (20,69).

Viime vuonna Hongisto voitti 200 metrillä 22-vuotiaiden Euroopan mestaruuden ja juoksi Osakan MM-kisoissa ennätyksensä 20,56 toisissa alkuerissä. Pekingin olympiakisoissa Hongisto tähyää vähintään kahteen, mielellään kolmeen juoksuun. Se tarkoittaisi jo välieräpaikkaa.

Avainsana tavoitteeseen pyrkimisessä on huolellinen valmistautuminen. Hongisto hioo juoksun tekniikkaa kohdalleen ja vauhtiin viimeistä silausta Japanin Marugamessa.

- En nyt tiedä Suomen ennätyksestä, mutta omaa ennätystä lähden Pekingistä hakemaan, Hongisto sanoi.

Jos oma ennätys on tullakseen, niin kovin kaukana ei ole Tommi Hartosen Sydneyn olympialaisissa juoksema Suomen ennätyskään. Hartonen kellotti silloin tilastojen kärkiajaksi 20,47.

Hongisto oli miesten kisassa metrejä muita edellä. Satasen voittaja Joni Rautanen juoksi hopeaa ajalla 21,38.

Vielä Hongistoa selvemmin omassa kastissaan oli Sari Keskitalo naisten 200 metrillä.

Pellon Ponnen juoksija varmisti Kalevan kisojen tuplamestaruutensa kauden kotimaisella kärkiajalla 23,59. Viimevuotiseen ennätykseen on enää matkaa 0,16 sekuntia, ja esimerkiksi elokuun lopun Ruotsi-ottelussa Keskitalolla on saumat korjata ennätyslukemiaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?