Polvivamma päätti Heikki Tanelin uran - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Polvivamma päätti Heikki Tanelin uran

Polvivamma päätti korkeushyppääjä Heikki Tanelin uran. Parhaimmillaan 227 ylittänyt Taneli päätti lopettaa kilpauransa kun oikean jalan polveen tullut rustovamma esti harjoittelun. Uran jatkaminen olisi vaatinut polvileikkauksen, josta kuntoutuminen olisi estänyt kunnon valmistautumisen ensi kesän Pekingin olympialaisiin.

Korkeushyppääjä Heikki Taneli lopetti uransa.

30.11.2007 20:02

- Polvella pystyi hyppäämään, mutta harjoitteleminen oli liki mahdotonta. Harjoittelin syksyllä reilun kuukauden, mutta kun lisäsin harjoitteluun tehoja, polvi alkoi vaivata, Taneli kertaili kesäkuun puolivälissä syntynyttä vammaa.

- Polvesta otettiin pari viikkoa sitten magneettikuva, jossa vamman todettiin hieman laajentuneen viime kesästä. Se olisi voitu leikata, mutta sen jälkeen olisi edessä ollut neljä viikkoa keppien kanssa ja vasta kolmen kuukauden kuluttua olisin päässyt kunnolla harjoittelemaan, Taneli kertoo.

Tanelin uran lopettamispäätökseen vaikutti myös pirkkalalaisen konepajan työtarjous, jonka Turun Urheiluliittoa pitkään edustanut hyppääjä otti vastaan.

27-vuotias Tampereella asuva hyppääjä voitti lajin Suomen mestaruuden 2006 ja edusti samana vuonna Suomea Göteborgin EM-kisoissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?