Annemari Sandell-Hyvärisen shortsit kateissa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Annemari Sandell-Hyvärisen shortsit kateissa

Annemari Sandell-Hyvärinen jännitti perjantaina Jordanian Ammanissa, joutuuko hän lauantaina lainavarusteissa maastojuoksun MM-kisoihin. Sandell-Hyvärisen tavarat jäivät matkalle hänen lennettyään torstaina Pariisin kautta MM-maastojen kisapaikalle.

Annemari Sandell-Hyvärisen shortsit ovat kateissa.

27.3.2009 17:16

- Sain järjestäjien edustajalta tänään lainaksi shortsit ja t-paidan, että pääsin vähän tutustumaan reittiin. Tuli sellainen olo, että kunpa saisin hupun päähän, ettei kukaan tunne, Sandell-Hyvärinen naurahti STT:lle puhelimitse.

Kaikkein tärkeimmät eli piikkarit hänellä olivat käsimatkatavaroissa, joten hänen ei tarvitse lähteä lainatossuilla kahdeksan kilometrin reitille.

Ammanin maastokisojen rata on tehty golfkentälle, ja osittain se kulkee kovia savipohjaisia teitä. Reitillä on lähes kauttaaltaan loivaa nousua tai loivaa alamäkeä, ja juoksijoiden kiusaksi on luvassa tuulta. Sääennuste lupaa lauantaiksi 15 astetta.

Reittiä keventää se, ettei siinä ole monista maastokisoista tuttua kurakeliä.

- Minulle on yleensä ollut etua, jos rata on raskaampi. Tällaisella kovalla pohjalla en usko ihan kärkisijoihin afrikkalaisten joukossa, mutta toivon nousujohteista juoksua, Sandell-Hyvärinen ennakoi.

Sandell-Hyvärinen, 32, on yksi suomalaisen maastojuoksun menestyksekkäimmistä urheilijoista. Vuonna 1999 MM-pronssia juossut kalantilainen palasi viime joulukuussa kansainvälisiin maastokisoihin, kun sijoittui EM-kisoissa Brysselissä 16:nneksi.

Perheen ehdoilla harjoitteleva Sandell-Hyvärinen pääsi helmi-maaliskuun taitteessa pariksi viikoksi pois Suomen talvikeleistä leireiltyään Portugalissa.

- Muuten olen harjoitellut kotosalla. Jos on ollut kovin liukasta, niin sitten juoksumatolla, hän kuvasi valmistautumistaan MM-kisoihin.

MM-kisoihin Sandell-Hyvärinen palaa yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Naisten kisa saa Ammanissa uuden mestarin, sillä etiopialainen Tirunesh Dibaba ei ole puolustamassa voittoaan. Sama tilanne on miesten 12 kilometrillä, jolla haetaan manttelinperijää etiopialaiselle Kenenisa Bekelelle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?