Jukka Keskisalon loppukausi vaarassa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Jukka Keskisalon loppukausi vaarassa

Estejuoksun Euroopan mestarin Jukka Keskisalon loppukausi on vaarassa. Keskisalon viikko sitten äitynyt takareisivamma ei ole hellittänyt yhtään, ja joensuulaisjuoksijalla on edessä säntillinen ja mahdollisesti pitkäaikainen kuntoutus.

Jukka Keskisalo voi olla sivussa jopa kolme kuukautta.

9.7.2007 14:47 | Päivitetty 9.7.2007 14:57

Keskisalo, 26, jäi viikko sitten sunnuntaina pois Turun Eliittikisojen 1500 metriltä ja kävi tutkituttamassa reitensä. Tutkimukset paljastivat takareidestä tulehduksen, joka juoksijan mukaan johtuu hänen yliliikkuvasta lannerangastaan ja notkoselästä.

- Selän asennon takia takareisiin tulee tavallista kovempi rasitus, Keskisalo kertoi STT:lle ja arvioi käyvänsä vielä tutkimuksissa, joissa selvitetään lihaksia ympäröivien hermojen tila.

Mitään lihasrepeämää hänen takareidessään ei ole, vaan tulehdus on ollut jonkin aikaa päällä, ja se laukesi viikko sitten.

- Minulla oli sama juttu syksyllä 2005 toisessa jalassa. Nyt on vain kuntoutettava jalka terveeksi, sillä lepäämällä vamma ei mene ohi. Viimeksi kesti kolme kuukautta, että jalka oli täysin kivuton, Keskisalo sanoi.

Hän on jo aloittanut kuntoutuksen, johon kuuluu muun muassa pilatesta ja kevyttä punttijumppaa. Tavoitteena on saada lantion asento "kuosiin".

- Keskivartalojumppa on ollut ohjelmassa vuodesta 2005 lähtien, mutta selkää ei pysty jäykistämään, Keskisalo kuvasi kroppansa aiheuttamia rajoitteita.

Radoille paluun ajankohta arvoitus

Keskisalo on tehnyt toipumisjaksonsa aikana korvaavia harjoitteita, mutta on pystynyt juoksemaan vain kevyttä hölkkää.

- On ihan eri asia mennä piikkarit jalassa radalla kovaa. Silloin takareisi toimii täysillä, Keskisalo kuvasi.

Keskisalo ei halua arvailla, koska hän voi palata kilparadoille. Sitä ennen hänen on saatava kovalla työllä tulehdus pois reidestä ja pari kovaa ratatreeniä alle.

Keskisalo ei ole juossut tällä kaudella vielä päämatkaansa 3 000 metrin esteitä. Alustavan kilpailukalenterin mukaan hänellä piti olla seuraavaksi kilpailuohjelmassaan Lahden Eliittikisat 25. heinäkuuta ja Kalevan kisat elokuun alussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?