KOK vie mitalit Jonesin viestikavereilta

Julkaistu:

Marion Jonesin dopingtunnustus vei myös hänen viestikaveriensa olympiamitalit. Kansainvälinen olympiakomitea KOK päätti torstaina hylätä koko Yhdysvaltain naisten viestijoukkueen Sydneyn olympialaisissa vuonna 2000 juoksemat tulokset.

Jones oli jo aiemmin menettänyt henkilökohtaiset olympiamitalinsa. Nyt palkintokaappiaan joutuvat riisumaan Jearl-Miles Clark, Monique Hennagan, LaTasha Colander-Richardson ja Andrea Anderson, jotka olivat voittamassa 4x400 metrin olympiakultaa sekä 4x100 metrillä pronssia juosseet Torri Edwards, Nanceen Perry, Passion Richardson ja Chryste Gaines.

Joukko oli aiemmin sanonut, ettei olisi oikein, jos heitä rangaistaisiin Jonesin rikkeistä. Ryhmän asiaa ajoi lakimies, joka saattaa vieläkin viedä tapauksen urheilun vetoomusistuimen CAS:n syyniin.

KOK:ta käsittelyssä avittanut lakimies Francois Carrard kertoi, että Yhdysvaltain olympiakomitea on määrätty palauttamaan mitalit.

Mitalien uusjaosta KOK ei päättänyt vieläkään. KOK odottaa yhä jatkuvan, Balco-dopinglaboratoriota käsittelevän tutkimuksen tuloksia. KOK haluaa tietää, oliko Sydneyssä muita dopingurheilijoita. Jos mitalit jaetaan uudestaan, asia koskee liki 40 urheilijaa.Pitkässä viestissä Jamaika otti hopeaa, Venäjä pronssia ja Nigeria neljännen sijan. Pikaviestissä Yhdysvaltain taakse neljänneksi sijoittui Ranska.