Tapio Korjus: Täysin järjestäjien moka - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Tapio Korjus: Täysin järjestäjien moka

- Täysin järjestäjien moka. Siinä keihäänheiton ex-olympiavoittajan Tapio Korjuksen ensimmäinen kommentti yleisurheilun Kultaisen liigan kilpailussa Roomassa perjantaina sattuneesta vakavasta vaaratilanteesta, jossa Tero Pitkämäen keihäs lensi pituushyppääjä Salim Sdirin selkään. Sdir selvisi ilman vakavia vammoja.

14.7.2007 12:16

- On tulella leikkimistä laittaa pituushyppääjien urheilijapenkit noin 80 metrin päähän keihäänheittopaikasta vajaat kymmenen metriä sektorin reunasta sivuun. Alkeellista töppäilyä, Kuortaneen urheiluopiston valmennuskeskuksen johtaja arvostelee.

Urheilijat pitäisi laittaa istumaan joko 30 tai sadan metrin metrin päähän keihäspaikasta, mutta ei juuri sille etäisyydelle, jolle pitkät heitot tulevat. Pitkät heitot ovat nimittäin lyhyitä alttiimpia karkaamaan sektorista ulos.

- Kun vedetään täysillä, ei tarvitse kuin tukijalan pikkuisen mennä sivuun. Kun urheilija vetää heiton sataprosenttisella teholla loppuun asti, ei hän lähde tähtäilemään, Korjus selittää.

- Jos pituushypyn vauhdinotto tehdään alueelta, johon keihäs voi tulla, pitää ehdottomasti olla yksi tai kaksi kaveria varoittamassa.

Pitkämäki itse sanoi samaa jo perjantai-iltana.

- Keihäs kiersi liikaa vasemmalle pituushyppypaikan suuntaan. Näin heti, että se voi osua johonkin, mutta en pystynyt 85 metrin etäisyydeltä huutamaan varoitusta. Osaksi se oli järjestäjien vika, kun heillä ei ollut rajalla ketään varoittamassa, Pitkämäki sanoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?