[Mainos] Kannattaako auto omistaa vai vuokrata? Yksityisleasing yleistyy Suomessakin - ALD Yksityisleasing - Ilta-Sanomat
Mainos: ALD Yksityisleasing

Kannattaako auto omistaa vai vuokrata? Yksityisleasing yleistyy Suomessakin

Kuvituskuva
Julkaistu: 6.7.2018 14:49

Muissa Pohjoismaissa yksityisleasingautoilu on jo arkipäivää.

– Miksei autoakin voisi hankkia kiinteällä kuukausimaksulla? kysyy myyntiryhmän päällikkö Petri Nikunen ALD Yksityisleasingistä.

Niin, se on jopa järkevää. Suomitutka-tutkimuksen* mukaan jo lähes kaksi kolmasosaa pääkaupunkiseudulla asuvista pitää yksityisleasingiä kiinnostavana vaihtoehtona auton omistamiselle. Muissa Pohjoismaissa kiinnostus näkyy myös leasingautojen määrässä, sillä niissä keskimäärin joka viides auto myydään yksityisleasingillä.

ALD Yksityisleasing -palvelusta saa uuden auton käyttöön kuukausimaksulla. Kuukausihinta sisältää lähes kaiken: täyskaskovakuutuksen, renkaat, katsastukset, ympärivuorokautisen tiepalvelun sekä huollot sijaisautoineen. Käytännössä kuukausimaksun päälle maksetaan vain vuotuinen ajoneuvovero, polttoaineet ja auton pesut.

– Sopimus tehdään 2–4 vuodeksi, ja mitään käsirahaa tai sopimuksen jälkeen tulevia jäännösmaksuja ei tule, Nikunen sanoo.

Korjauskulut eivät mene omasta pussista

– Yksityisleasing sopii kaikille, jotka eivät pärjää pelkästään julkisella liikenteellä. Niin hieno asia kuin julkinen liikenne onkin, mökkimatkat, lasten harrastukset tai lomareissut eivät tahdo onnistua sen varassa, Nikunen sanoo.

Ihmiset arvostavatkin omassa autossa nimenomaan riippumattomuutta aikatauluista sekä sitä, että tavaroiden kuskaus on vaivatonta. Yksityisleasing on huoleton tapa autoilla uudella, turvallisella ja mahdollisimman ympäristöystävällisellä autolla.

– Mahdolliset korjauskulut eivät mene omasta pussista. Jos autoveroon tulee muutoksia, siitä tai auton arvon alenemisesta ei tarvitse kantaa huolta. Kun rahat eivät ole kiinni autossa, ne voi sijoittaa järkevämmin, Nikunen listaa.

Uutta teknologiaa autoon

Autoala on valtavassa murroksessa, ja tekniikka kehittyy nopeasti. Sähkö- hybridi- ja kaasuautoja on yhä enemmän.

– Esimerkiksi tänään ostettu sähköauto on todennäköisesti vanhaa teknologiaa siinä vaiheessa, kun autosta on aika luopua. Silloin se voi olla myös vaikea myydä, Nikunen sanoo.

Leasingauton eteenpäin myymisestä ei tarvitse huolehtia. ALD Yksityisleasingin valikoimassa on jo useita sähkö- ja hybridiautoja, ja tarjouksen saa mistä vain merkistä tai mallista, vaikkapa kaasuautosta.

*Private Leasing -kysely Suomitutka-paneelissa 3/2018.

Lisäksi lähteenä käytetty Yksityisleasing-tutkimusta, Dagmar Drive, 2017.

  • Yksityisleasing on palvelu, jonka käyttäjänä voit nauttia autoilusta ja siihen liittyvistä palveluista täysin huoletta.

  • ALD Yksityisleasing -autoilijan ei tarvitse kantaa riskiä siitä, että auton arvo alenee käytön myötä.

  • Apunasi ovat aina ALD:n asiantuntijat, sinulle jää vain auton ajaminen.

  • Omiin tarpeisiisi sopivan auton voit valita ja tilata helposti verkkokaupasta. Katso koko autovalikoima täältä: yksityisleasing.fi.