Ilkka Herola jäi yksin – ”Sanattomaksi vetää”

Yhdistetyn maailmancup jatkui Saksassa.

Ilkka Herola joutuu hiihtämään itsekseen.

11.2. 18:53

Helsinki

Ilkka Herola ylsi kuluvan kauden toiseksi parhaaseen sijoitukseensa yhdistetyn maailmancupissa, kun hän oli neljäs lauantaina Saksan Schonachissa kisatussa cup-koitoksessa. Kauden paras Herolalla on yhä tammikuun alkuvaiheista, kun hän oli Otepäässä toinen.

Herola jäi kisan voittaneesta Norjan Jens Lurås Oftebrosta 28,1 sekuntia ja kolmossijasta 11,3 sekuntia. Saumat onnistumiseen olivat hyvät, sillä Herola venytti mäkiosuudella seitsemänneksi ja eroa kärkeen oli 35 sekuntia. Kaikki ei kuitenkaan aivan nappiin mennyt, ja syy oli viime aikoina turhankin tutuksi tullut probleema.

– Vähän jo alkaa sanattomaksi vetää, että mitenkä monta kertaa voi tuo sama kaava toistua. Toki siis eihän tuo edelleenkään ollut tuloksellisesti huono ja molemmat suoritteet olivat ihan hyviä, mutta jännästi se vaan käy niin, että joka kerta se minun lähtöpaikka on sellaisen gäpin takana, että yksin saa hiihtää koko matkan ja siinä ei sitten periaatteessa ole mahdollisuuksia mihinkään, Herola päivitteli Hiihtoliiton tiedotteessa.

– Tai ei ainakaan tällä hiihtokunnolla. Pitäisi sitten tehdä aikamoisia venymisiä tuolla ladulla. Pari sirkuksen kovinta hiihtäjää vetää porukalla edessä ja seuraavat kaksi kovinta takana. Vähän orpo olo hiihdellä, että ei tuo nyt kovin nautinnollista ollut, hiihtoajoissa yhdeksänneksi sijoittunut Herola jatkoi.

Eero Hirvonen oli mäen jälkeen 32:s ja hiihdossa sija koheni 23:nneksi. Hirvonen oli hyvin tyytymätön päiväänsä.

– Surkea päivä. Todella huono hyppy ja todella huono hiihto ja siinäpä se sitten olikin, että eipä paljon mieltä ylennä. Ei tullut kummastakaan oikein mitään, että en tiedä, miten se onkin välillä tämmöistä, Hirvonen sanoi tiedotteessa.

Schonachissa kilpaillaan vielä sunnuntaina, sen jälkeen yhdistetyn miehet suuntaavat kohti Planican MM-kisoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?