Hannu Manninen poksautti pullon auki Ilkka Herolan mitalin kunniaksi - Yhdistetty - Ilta-Sanomat

3 litran kuohuviinipullo poksahti auki! Hannu Manninen juhli MM-mitalia, ex-kilpakumppani pyrki heti apajille Ylen tv-lähetyksessä

Hannu Manninen iloitsi Ilkka Herolan MM-hopeasta Ylen lähetyksessä.

Hannu Manniselle maistui kuohuviini Ilkka Herolan MM-mitalin kunniaksi.­

26.2. 19:46

Neljäntoista vuoden pitkä odotus on ohi: Suomen yhdistetyn miehet palasivat perjantaina MM-mitalikantaan, kun Ilkka Herola otti hopeaa Oberstdorfin normaalimäen kisasta.

Edelliset sinivalkoiset mitalit tulivat Sapporosta 2007. Tuolloin Suomen tähti oli Hannu Manninen, joka voitti sprintin kultaa.

Manninen, 42, kertoi Yleisradiolle perjantaina juhlistaneensa Herolan menestystä poksauttamalla auki oikein kunnon lekan.

– Jo pari vuotta sitten ennen Seefeldin MM-kisoja pistin videon julki, jossa esittelin tämmöistä isoa Seefeldin maailmancupista saatua kuohuviinipulloa ja silloin uhkasin, että jos mitali tulee, niin pullo poksahtaa. Nythän se piti toteuttaa tuossa hetki sitten, ulkosalla videon välityksellä haastattelua antanut Manninen kertoi Ylelle.

Ylen asiantuntija Jari Mantila kysyi suorassa lähetyksessä Manniselta, meinaako tämä selvitä yksin koko kolmen litran pullosta. Mantila vitsaili olevansa illan päätteeksi halukas auttamaan Mannista tyhjennystalkoissa yhdessä muun Ylen porukan kanssa.

– Itse asiassa tästä on puolet jo suihkunnut asvaltille ja tämä on sen verran vanhaa tavaraa, ja piti sen verran maistaa, että ei se enää ehkä juomakelpoista ole, Manninen vastasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?