MM-sankari Ilkka Herola hämmästytti itsensäkin – kertoi ihmeestä Ylelle: ”Yllättäen huomasin sen” - Yhdistetty - Ilta-Sanomat

MM-sankari Ilkka Herola hämmästytti itsensäkin – kertoi ihmeestä Ylelle: ”Yllättäen huomasin sen”

Ilkka Herola voitti hopeaa yhdistetyn normaalimatkan kilpailussa.

Ilkka Herola tuuletti MM-hopeaa vapautuneesti.­

26.2. 18:17

Suomen Ilkka Herola nappasi MM-hopeaa mykistävän hiihto-osuuden jälkeen. Hän lähti matkaan vasta sijalta 13 yli minuutin kärjen takana, mutta napsi matkan aikana kilpailijan toisensa perään ja saapui maalivaatteen alle toisena heti Jarl Magnus Riiberin kannassa.

Ylen haastatteluun saapui kilpailun jälkeen ikionnellinen mutta hieman hämmentynyt hopeasankari. Hän näki ruudulta yhdistetyn maajoukkueen taustahenkilöiden sekasortoista tuulettamista, mikä sai myös juhlakalun itsensä liikuttuneeseen tilaan.

– Varmaan pään sisällä samannäköistä toimintaa. Ei voi kuin ihmetellä. Tämä tuli vähän yllätyksenä itsellekin, niin ei tätä oikein tajua. Mutta on hienoa, hän huokaisi Ylelle.

Herola oli perjantain hiihtoajoissa nopein. Hän kiri kärkeä kiinni jo ensimmäisellä kierroksella lähes 40 sekuntia, ja nousi ensi kertaa kärkipaikalle kolmannella kierroksella.

Mitalin ratkaissut isku nähtiin viimeisen kierroksen kahdessa ylämäessä. Herolan kiri oli ankara.

– Kaksi viikkoa edellisestä kilpailustartista, niin varsinainen itseluottamus puuttui. Lähdin katsomaan ja ei tuntunut kisan puolivälistä siltä, että olisi mihinkään mahdollisuuksia. Yllättäen huomasin tulleeni loppusuoralle ensimmäisenä. Siinä kävi nyt niin.

Ensimmäisen aikuisten arvokisamitalinsa voittanut Herola sai maalialueella kosolti onnitteluja kilpaveljiltään. 25-vuotias sankari myönsikin, että hopean myötä harteilta tippui kuvainnollinen apina.

– Ensikertalaisena arvokisamitalistina. Kyllä se muitakin omalla tavallaan koskettaa. Olen täällä lähes ikuisuuden tampannut menemään, joten ehkä oli jo aikakin, hän naurahti Ylen haastattelupisteellä.

Yhdistetyn mitali oli Suomelle ensimmäinen sitten 2007 Sapporon MM-kisojen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?