Ilkka Herolalla realistinen mahdollisuus mitaliin - Yhdistetty - Ilta-Sanomat

Ilkka Herola taistelee MM-mitalista iltapäivän hiihtotrillerissä – näin hän hersytteli asetelmia: ”Ylivoimaisesti parasta”

Ilkka Herolalta uran paras arvokisahyppy. Mitaliin realistinen mahdollisuus.

Ilkka Herola onnistui yhdistetyn MM-kisan mäkiosuudella.­

26.2. 12:58

Ilkka Herola saapui yhdistetyn normaalimäen kilpailun 99,5-metrisen hyppynsä jälkeen media-alueelle suhteellisen tyytyväisenä, mutta myös itsekriittisenä.

– Lievä sulaminen itseltä, mutta peli ei ole menetetty.

Hetken päästä Herola innostui myös kehumaan suoritustaan:

– Ylivoimaisesti uran paras arvokisahyppyhän tämä oli. Ja muutenkin kun olen päässyt minuutin päässä kärjestä (1.01) hiihtämään, niin tilanne on ollut hyvä eli turha surkutella, mäkiosuudella 13:nneksi sijoittunut Herola totesi.

Kun hän Seefeldin MM-kisoissa 2019 sijoittui samassa kilpailumuodossa 5:nneksi, eroa kärkeen oli mäkiosuuden 24. sijan jälkeen 1.24.

Kun Herola tällä kaudella on, kolmesti, sijoittunut maailmancupin henkilökohtaisissa kilpailuissa palkintopallille, erot mäen jälkeen kärkeen ovat olleet 1.08, 0.59 ja 1.28. Toki kilpailut, olosuhteet ja hiihtoradat eivät ole veljiä keskenään.

Iltapäivällä Suomen aikaa kello 16.55 alkavassa hiihtokilpailussa toisena starttaavan Akito Wataben ja Herolan välissä on 41 sekuntia ja 10 miestä.

– Letkahiihtohan siitä näyttää tavalla tai toisella muodostuvan. Eric Frenzel ja Fabian Riessle ovat suurimmat suosikit maailmanmestariksi, kun ero Jarl Magnus Riiberiin on vain 20 sekuntia.

Herola näki omat parhaat saumansa siinä, että kärjen luukutus rauhoittuu, kun aletaan hiihtää oikeasti mitalista. Kauden aikana hyvää irtiottokykyä näyttänyt kuopiolainen aikoo silloin olla pelipaikoilla.

– Jos stadionilla hiihdetään jäisellä alustalla, voidaan nähdä monen miehen loppukiri. Jos on pehmeää, kilpailu ratkeaa jo reitillä.

Näin Herola maalasi etukäteen hiihto-osuuden kulkua. Osaa kärkikymppiin hypänneistä ei näiden ohuen hiihtokunnon takia tarvitse isosti noteerata.

– Olennaista on saada kiinni Watabe, Riiber, Greiderer (Lukas), Riessle ja Rydzek. Ja sitten minun takaani (ero kahdeksan sekuntia) siihen nippuun voivat tulla mukaan vielä Johannes Rydzek ja Vinzenz Geiger.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?