Norjan joukkue aloittaa MM-kisat suruliputuksella – yhdistetyn olympiavoittaja Tormod Knutsen kuoli tiistaina - Yhdistetty - Ilta-Sanomat

Olympiavoittaja Tormod Knutsen on kuollut

Innsbruckin olympiakisoissa 1964 olympiakultaa voittanut Tormod Knutsen kuoli tiistaina 89-vuotiaana.

Tormod Knutsen voitti kultaa Innsbruckin olympialaisissa vuonna 1964.­

24.2. 23:31

Yhdistetty on urheilulaji, jonka juuret ovat Norjassa. Vuonojen maassa hiihdon ja hyppäämisen yhdistelmää pidettiin vuosikymmenien ajan talviurheilun kuningaslajina pikaluistelun ohella.

Siksi yhdistetyn urheilijoita on aina arvostettu Holmenkollenilla ja muissa maan talviurheilukeskuksissa korkealle.

Tiistaina norjalaiset saivat suruviestin, kun Eidsvoll og Ullensaker Blad -lehti uutisoi olympiavoittaja Tormod Knutsenin kuolleen 89-vuotiaana. Hän oli alun perin maan lahjakkaimpia mäkihyppääjiä, mutta vaihtoi 1950-luvun alussa päälajikseen yhdistetyn.

Knutsen oli mukana jo vuoden 1956 olympiakisoissa Cortina d’Ampezzossa. Hänen piti olla siellä varamiehenä, mutta kun Gunder Gundersen loukkasi kätensä, Knutsen pääsi kilpailemaan ja sijoittui kuudenneksi. Tuohon aikaan yhdistetyssä oli vain yksi kilpailu.

MM-kisoissa Knutsen ei onnistunut nousemaan mitalipallille Lahdessa 1958 (9:s) eikä Zakopanessa 1962 (4:s), mutta Holmenkollenin kisoissa hän oli elementissään ja palkittiin vuonna 1960 arvostetulla Holmenkollen-mitalilla.

Olympianäyttämöllä kunnon ajoitus oli kohdallaan niin Squaw Valleyssä 1960 kuin Innsbruckissa neljä vuotta myöhemmin. Squaw Valleyssä vain Saksan Georg Thoma oli norjalaista parempi ja Innsbruckissa 1964 Knutsenin unelma kultamitalista toteutui.

Seuraavat MM-kisat olisivat olleet Oslossa 1966, mutta Knutsen päätti lopettaa uransa olympiavoittoon.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?