Olympiamitalisti Anssi Koivuranta muuttaa takaisin Suomeen – ”Pojat ovat pieniä vain kerran”

Julkaistu:

Yhdistetty
Yhdistetyn olympiamitalisti, lentäjä Anssi Koivurannan Espanjan-työkeikka jäi puolen vuoden mittaiseksi.
Anssi Koivuranta, 31, istuskeli torstaina Palma de Mallorcan lentokentällä vaihteeksi matkustajan roolissa – ja tällä erää viimeisen kerran.

Lomasaarelle maaliskuussa pysyvästi asettunut Koivuranta totesi Ilta-Sanomille, että liikennelentäjän työssä käänteet ovat joskus nopeita.

– Lensin tiistaina viimeisen keikkani Ryanairilla, Berliiniin ja takaisin. Keskiviikkona pakkasin asunnosta omaisuuteni ja nyt lennän Suomeen, toisen lentoyhtiön palvelukseen siirtyvä entinen yhdistetyn ja mäkihypyn tähti kertoi.

Hän ei asian tuoreuden takia halunnut kertoa uuden työnantajansa nimeä, mutta avautui tulevista ammatillisista haasteista.

– Alan lentää konetta, johon minulla ei ole vielä tyyppikoulutusta. Se alkaa syyskuussa ja ainakin osittain ulkomailla. Uusi työnantaja otti kontaktia ensimmäisen kerran kesäkuussa, ja yhteisymmärrys syntyi, jatkossa pääasiassa Helsinki–Vantaalta operoiva Koivuranta sanoi.

Perheenisä asettui maaliskuussa työnantajansa toiveesta Mallorcalle, josta lensi Ryanairin saksalaisiin kohteisiin. Muu perhe eli vaimo Sanni Koivuranta ja pojat Eino ja Viljo jäivät asumaan Ylöjärvelle vaimon kotikulmille.

– Pojat ovat pieniä vain kerran, ja tuntui tärkeältä nähdä heitä joka päivä. Vanhempi poika on 3-vuotias, ja hänen esikouluun menonsa olisi joka tapauksessa ollut jonkinlainen takaraja ulkomailla asumiselle.

– Mitään en kadu. Oli mahtava ja opettavainen pätkä asua tämä aika ulkomailla. Eikä tässä ammatissa voi sulkea pois sitä mahdollisuutta, että jatkossakin tie vie Suomesta.

Tulevaisuus Espoossa

Jatkossa perhe asettuu Espoossa sijaitsevaan taloonsa, joka on ollut vuokralla. Vapaa-aikanaan Koivuranta harrastaa golfia, mutta aikoo jatkossa näkyä myös uuden kotikaupunkinsa hiihtoladuilla.

– Ulkomailla huomaa, että ikävä on paitsi perhettä myös Suomeen jääneitä ystäviä ja sukulaisia.

Maailmanmestari ja olympiamitalisti Koivuranta on ainoa urheilija, joka on voittanut maailmancupin osakilpailun sekä yhdistetyssä että mäkihypyssä. Hän vaihtoi yhdistetystä päälajikseen mäkihypyn vuosikymmenen taitteen jälkeen ja seuraa yhä leipälajejaan kiinnostuneena. Ura päättyi 2015.

– Jos jatkossa olisi tarjolla esimerkiksi media-asiantuntijan tehtäviä, niin lähtökohtaisesti kiinnostaisi ilman muuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt