Yhdistetyn miehillä meni taas poskelleen, valmentaja latasi Ylelle täyslaidallisen: ”En voi käsittää, miten karmeita suorituksia” - Yhdistetty - Ilta-Sanomat

Yhdistetyn miehillä meni taas poskelleen, valmentaja latasi Ylelle täyslaidallisen: ”En voi käsittää, miten karmeita suorituksia”

Jarkko Saapungin kuppi meni nurin, kun yhdistetyn miesten mäkihyppy meni pieleen.

Jarkko Saapunki haluaa yhdistetyn väen pohtivan kriittisesti mäkihyppyongelmia.­

24.2.2019 15:37

Ilkka Herolan ja Eero Hirvosen yhdistetyn parisprintti meni mönkään. Suomi sijoittui seitsemänneksi. Sijoitus ei ollut lopulta yllätys, sillä mäkihyppyosuus sujui kehnosti. Kirittävää jäi liikaa.

Yhdistetyn mäkivalmentaja Jarkko Saapunki ei säästellyt sanojaan Ylen haastattelussa kilpailun jälkeen. Sydämistynyt valmentaja oli pettynyt moneen asiaan. Hän ei ollut uskoa, että yhdistetyn miehet joutuivat tekemään varustetestejä vielä Seefeldissä, kun hänen mukaansa asian olisi pitänyt olla kunnossa jo syksyllä.

Suurin murhe olivat kuitenkin itse hyppysuoritukset. Elokuussa yhdistetyn miehet saivat Saapungin mukaan ”hyviä referenssihyppyjä” Seefeldin kisamäestä ja juuri MM-kisojen alla Herola ja Hirvonen näyttivät löytäneen kauan kadoksissa olleen hyppyvireensä. Itse arvokisoissa homma ei ole toiminut.

– En voi käsittää, miten karmeita suorituksia, ja miten ei ole voinut auttaa urheilijoita paremmin. Ketuttaa aivan saa… simona! Saapunki avautui Ylelle.

Saapunki muistutti, että muutama hyvä suoritus MM-kisojen alla ei riitä siihen, että voisi sanoa hyppykunnon löytyneen.

– Kyllä ne huippuhypyt ovat olleet tänä talvena erittäin vähissä. Kaksi kertaa on oltu palkintopallilla. Se ei kerro siitä, että hyppykunto olisi parantunut. Sitä pitää katsoa nyt kriittisesti, että minkä takia me kynnetään niin perkeleesti tuossa mäessä.

Yhdistetyn kilpailut jatkuvat torstaina ja lauantaina. Saapungin mitta alkaa kuitenkin olla täynnä.

– Jos Eero ja Ilkka eivät olisi hypänneet hyviä hyppyjä (ennen MM-kisoja) niin olisin tosi huolissani ja pakkaisin laukkuni jo tänään ja lähtisin Bahamalle perkele!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?