Ratkaisevatko ääriolosuhteet MM-yhdistetyn? Luvassa vettä, räntää ja lunta - Yhdistetty - Ilta-Sanomat

Ratkaisevatko ääriolosuhteet MM-yhdistetyn? Luvassa vettä, räntää ja lunta

Sääennuste lupaa perjantaiksi sadetta sekä Innsbruckiin että Seefeldiin. Innsbruckissa sade tulee vetenä ja Seefeldissä lumena.

Ilkka Herola lensi harjoituksissa MM-maisemissa Innsbruckissa.­

22.2.2019 2:48

Suomalaiset yhdistetyn miehet Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Arttu Mäkiaho ja Leevi Mutru yrittävät jatkaa viime viikkojen nousuvirettään tänään Seefeldin MM-kisojen suurmäen kilpailussa.

Mäkiosuus alkaa kello 11.30 Suomen aikaa Innsbruckin HS130-hyppyrissä. Kymmenen kilometrin hiihtoon lähdetään Seefeldin alppikylässä kello 16.15.

Vahvojen suomalaishiihtäjien menestys saattaa ratketa jo mäkiosuudella, sillä MM-reitin hiihtoura suosii peesaajia.

– Muille tulee kiire, jos pääsemme mäessä pelipaikoille, päävalmentaja Petter Kukkonen tiivisti tilanteen kaksi päivää ennen kisoja.

Herola toivoi alle minuutin takaa-ajotilannetta hiihtoon.

– Meillä on mahdollisuudet, jos ero esimerkiksi Norjan Jarl Magnus Riiberiin on mäen jälkeen alle minuutti, Herola ennusti.

Ennuste lupaa Hirvoselle sadetta

Herola on menestynyt kauden maailmancupissa suomalaisista parhaiten. Tammikuun puolivälin jälkeen hän on ollut cupin kisoissa neljä kertaa kymmenen joukossa ja parhaimmillaan toinen Klingenthalissa 3. helmikuuta.

Hirvonen on päässyt kolmesti kymmenen kärkeen helmikuun aikana. Hän oli Klingenthalissa viides.

Herolan ja Hirvosen korskein meriitti on Salpausselän pariviestistä, jossa he ottivat voiton helmikuun alkupuolella.

Mutru oli Salpausselän henkilökohtaisessa kilpailussa yhdeksäs, mikä on hänen paras cupsijoituksensa. Mäkiaho oli parhaassa vauhdissa Otepäässä tammikuun alussa, kun hän sijoittui 13:nneksi.

Sääennuste lupaa perjantaiksi sadetta sekä Innsbruckiin että Seefeldiin. Innsbruckissa sade tulee vetenä ja Seefeldissä lumena.

Hirvonen toivoi kisan aattona sadetta raskauttamaan hiihtoreittiä.

– Mukavahan auringonpaisteella on hiihdellä, mutta sade sopisi meille paremmin, Hirvonen arveli maajoukkueen mediatilaisuudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?