Suomen MM-mitalitoivot pyllähtivät Seefeldissä kauaksi kärjestä – joko pitäisi huolestua? - Yhdistetty - Ilta-Sanomat

Suomen MM-mitalitoivot pyllähtivät Seefeldissä kauaksi kärjestä – joko pitäisi huolestua?

Yhdistetyn keskiviikon mäkiharjoitukset eivät luvanneet suomalaisittain suuria.

Ilkka Herola lensi harjoituksissa MM-maisemissa Innsbruckissa.­

20.2.2019 21:16

Yhdistettyä on pidetty yhtenä potentiaalisimpana suomalaisten mitalilajina Seefeldin torstaina käynnistyvissä MM-kisoissa.

Suomen yhdistetyn joukkueen keskiviikkoisten mäkiharjoitusten perusteella mitaleille on kuitenkin vielä pitkä matka. Kärkinimet Ilkka Herola ja Eero Hirvonen jäivät harjoituksissa toivottoman kauas kärjestä, sijoille 20–30.

Perjantain avauskisan mäkiosuus käydään Innsbruckissa Bergiselin mäessä, josta suomalaisilla ei etukäteen juuri ollut kokemusta. Jotta mitalivauhtiin olisi saumaa, sekä Herolan että Hirvosen pitäisi löytää perjantaiksi noin kymmenen metriä lisää pituutta hyppyihinsä. Ladulla heillä mitä ilmeisimmin joka tapauksessa kulkee.

Onko aihetta huolestumiseen?

Kun kysymyksen esittää urheilijoille itselleen, vastaus on kieltävä. Herola ja Hirvonen huokuivat heikoista treenihypyistä huolimatta uskoa. Ulkoisen olemuksensa perusteella kumpikin vaikutti tietävän, mitä olivat tekemässä.

– Tein pukutestiä tänään, ja hain muutenkin tiettyjä rajoja hypyissäni. Parempaan suuntaan ollaan koko ajan menossa, enkä ole huolissani. Kun vielä katsomme hypyt videolta, niin eiköhän oikea balanssi hiljalleen löydy, Hirvonen sanoi.

Herola oli niin ikään testannut uutta hyppypukua. Se sai häneltä rajun tuomion.

– Sillä puvulla en enää aio hypätä, Herola totesi.

– Muutoin hyppäämiseni oli jo tänään parempaa kuin tiistaina. Treenit ovat treenejä, ei niissä haittaa, vaikka lysähtäisi kummulle. Kisahypyt ratkaisevat, Herola alleviivasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?